Safranbolu Belediyesi Eski Çarşıda bulunan Safranbolu Aile Mezarlığında köklü tadilatlara başladı.
Safranbolu Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların başında mezarlık içerisinde bulunan 4 kilometreye yakın araç ulaşım yolunun asfaltlanması gelecek. Genişletilen yol Mart ayının başı gibi asfaltlanarak vatandaşların araçları ile vefat eden yakınlarının mezarlarına daha rahat ulaşabilmelerini sağlayacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, "Belediye olarak hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Amacımız vatandaşlarımızın her alanda daha rahat, daha huzurlu yaşayabilmeleri. Bu bakımdan, asfalt, kaldırım, parklar, sosyal etkinlikler gibi hizmetlerin yanı sıra bilindiği üzere Mezarlık Hizmet Binamızı da halkımızın emrine sunduk. Tabii ki işimiz bununla sınırlı değil. Safranbolu Aile Mezarlığında yapmamız gereken bazı çalışmalar var. Bununla ilgili gereken projeleri yaptık ve ekiplerimiz çalışmalara başladı" dedi.
Tüm mezarlık alanının etrafının tretuvarla çevrileceğini dile getiren Başkan Aksoy, şehitlikte de yeni düzenlemeler yapılarak şehitlere ve Safranbolu'ya yakışır bir şehitlik olduğunu, şehit mezarlarının bakımlarının bundan böyle Safranbolu Belediyesi tarafından yapılacağını, mezarlıklara yapılacak olan patika yolların kenarların güller dikileceğini söyledi.
Başkan Aksoy son olarak, "Safranbolu Aile Mezarlığında çok sayıda tarihi mezarımız var. Bu mezarlardan tadilat gerekenlere de aslına uygun şekilde restorasyon çalışmaları yapılacak" dedi.
(ET-ET-Y)

15.02.2013 12:14:04 TSI

Editör: Wan Haber