Kahramanmaraş'ta karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran kadının safra kesesinden 300 adet taş çıktı.
Elbistan ilçesinde ikamet eden Emine Yıldırım (52), şiddetli karın ağrısı nedeniyle doktora başvurdu. Burada yapılan muayene ve tetkiklerin ardından safra kesesinde taş olduğu belirlenen Yıldırım'ın acilen ameliyata alınmasına karar verildi.
Operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Tamer Kan, safra kesesi ameliyatlarında en fazla 10 taş çıktığını ancak Yıldırım'ın safra kesesinden 300 adet taş çıktığını söyledi. Kapalı yöntemle safra kesesindeki taşların başarılı bir şekilde alındığını kaydeden Kan, "Ameliyat sonrası o kadar taşı bir arada görünce çok şaşırdım. Bu kadar taş nadir görülür. Hastamızın ameliyat sonrası genel durumu gayet iyi. Kısa sürede taburcu edeceğiz. Safra kesesindeki taşlar, zamanında alınmazsa sarılık, kanser ve ölümcül iltihaba dönüşebilir" dedi.
Karın ağrısına dayanamadığı için yakınları tarafından hastaneye getirilen Yıldırım ise, ameliyatın ardından karın ağrısından kurtulduğunu söyledi. Yıldırım, gazetecilerin "Safra kesenizden çıkan taşları görmek ister misiniz" sorusuna ise, "Görmek istemiyorum" diye cevap verdi. Yıldırım, ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Tamer Kan ve hastane ekibine teşekkür etti.
(OZR-SZP-CC-Y)

09.02.2013 14:23:57 TSI

Editör: Wan Haber