Ege Bölgesi'nde ilk kez Özel Gazi Hastanesi'nde Operatör Doktor Ahmet Önal tarafından Gelpoint (silikon jelli tek delik sistemi) tekniği ile tek delikten laparoskopik safra kesesi ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.
Tek delik ameliyat tekniklerinin Türkiye'de yeni yeni uygulandığını belirten ve henüz çok az vakada kullanılan gelpoint yöntemi ile safra kesesi ameliyatını gerçekleştiren Op.Dr. Ahmet Önal, yeni tekniğin daha önce sarılık ve iltihap atağı geçirmemiş safra kesesi hastaları için biçilmiş kaftan olduğunu söyledi.
Ameliyatın hastanın göbek deliğinden açılan 2 santimetrelik bir delikten girilerek yarım saat içinde gerçekleştirildiğini belirten Op. Dr. Önal, "Bu yöntemle hem tek delikten girdik hem de yarım saat gibi kısa süre içerisinde hastanın safra kesesini alabildik. Hastaya hem estetik açıdan hem de operasyon sonrası iyileşme dönemini kısaltması açısından avantaj sağlamaktadır" diye konuştu.
Yeni yöntemle ameliyat edilen 65 yaşındaki Nurcan Kahyaçoban, sağlığını yeniden kazanmanın sevinci içinde olduğunu söyleyerek "Allah doktorumuzdan razı olsun. Biz bu tekniği duyduk ve Aliağa'dan kalktık geldik, ameliyatın hemen ertesi günü iyi oldum. Sağlığım, neşem yerimde.Bana yardımcı olan tüm hastane personeline teşekkür ederim. Bize hep ilgili ve güler yüzlü davrandılar. Hocamın da o değerli ellerinden öpüyorum" dedi.
(HD-Eİ-Y)

21.01.2013 18:17:02 TSI

Editör: Wan Haber