BURSA - Bursa İnegöl Özel Saffet Koleji tarafından öğrenci ve velilere yönelik Fevziye köyüne bağlı Acısu mevkiinde doğa yürüyüşü düzenlendi.

Okulda toplanan yaklaşık 70 kişilik öğrenci ve veli servislerle etkinliğin gerçekleştirileceği Fevziye köyüne bağlı Acısu kırsalına götürüldü. Toplam 8 kilometre olan yürüyüş parkurunu 3 saatte başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci ve veliler yürüyüş sonunda mangal keyfi yaptı.

Okul Müdürü İsmail Göbül etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: " Bu yıl ilk defa doğa yürüyüşü organizasyonu düzenledik. İlk gezimizi ilçemizde bulunan Fevziye köyüne bağlı Acısu kırsalına gerçekleştirdik. Programa katılım güzel oldu. Bu tür etkinlikler ile ilk kez bu heyecanı yaşayanlar oldu. Bu tür programlarla kalıcı dostlukların da kurulmasına vesile olduk." dedi.

Okulun Beden Eğitimi Zümresi Başkanı Hüseyin Sağsöz de, trekking konusunda yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Trekking, doğada bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, genelde hafif tempolu sportif yürüyüşler. Özel bir yetenek gerektirmiyor. Yediden yetmişe sağlıklı olan herkes yapabilir. Genelde temiz hava almak, spor yapmak, sağlığımızı korumak, fotoğraflamak, keşfetmek, anlamaya çalışmak, doğa ile iç içe yaşamayı öğrenmek gibi türlü sebeplerle doğa yürüyüşleri yapılıyor." şeklinde konuştu.



CİHAN

Editör: Wan Haber