Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, "Cumhurbaşkanı bir kadın da olabilir, bence bu çok değerlidir" dedi.
CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Holiday Inn Otel'de "Kavgalı Değil, Kahveli Siyaset" başlıklı programa katıldı. Burada bir konuşma yapan Pavey, cumhurbaşkanının bir kadın da olabileceğini belirterek, "Kadının siyasete girmesi için bence kotalar değerli. Henüz kültüre dönüşmediği için ülkemizde kotaları koymak durumundayız çıta olarak. Ama benim temennim, yüzde 51 olan kadın nüfusunun toplumun nüfusuna oranla temsil edilmesi. Yüzde 51 doğal olarak, hatta daha fazlasını görmek isterim. Yüzde 33 bir adımdır, Türkiye'deki siyasi partiler için de büyük bir yeniliktir. Benim adaylıklarla hiçbir dahilim yok. Ben genel başkanımızın Türkiye'ye bir kere daha bir cumhurbaşkanının kadın da olabileceğini hatırlatmak için bu çağrıda, konuşmayı yaptığımı düşünüyorum. Cumhurbaşkanı bir kadın da olabilir, bence bu çok değerlidir. Kimin olabileceği değil, her şeyden önce onun kültürel kampanyası, inandığımız şekilde yol almamız önemlidir diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanının bir kadın olması gerektiğini düşünenlerdenim" diye konuştu.
Siyaseti 'ideolojik olarak ayrılmış' bulduğunu ifade eden Pavey, "Siyaset dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'ye de hedef tahtası olmayı gerektiriyor. Bir yandan hedef tahtası olurken, bir yandan da ülkenizin geleceği ile ilgili bir çözüm sunma fırsatı da sunuyor" dedi.
CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Pınar Selek davasına ilişkin ise, dava sürecini takip ettiklerini söyledi. Pavey, "Dava sürecinde takip ettik, bire bir görüşmemiz olmadı, bunun için çok üzgünüm. Adaletsizliktir bu. 15 sene süren bir davada bu nasıl bir kindir, bu nasıl bir hukuksuzluktur. Üç kere beraat kararı çıkmış bir davada nasıl müebbet kararı alındığının ben de uluslararası hukukun önüne çıkmasını isterim. Elbette takipçisi olacağız. Türkiye bir adaletsiz, bir hukuksuz sürece daha imzasını atmış oldu. Biz zaten bütün iş arkadaşlarımla birlikte bu davanın takipçisiyiz" diye konuştu.
(MS-ET-OK-Y)

26.01.2013 16:40:18 TSI

Editör: Wan Haber