Galatasaray'ın son günlerdeki formda ismi olan kaptan Sabri Sarıoğlu, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenman öncesinde, takımın son durumunu değerlendirdi.
İkinci yarının ilk maçlarında inişli çıkışlı bir grafik çizdiklerini vurgulayan Sarıoğlu, "Liderliğimizi koruduğumuzu için mutluyuz. Galibiyet serisi yakalayarak, liderliğimizi sürdürmek istiyoruz. Önümüzde Akhisar maçı var. Bütün konsantrasyonu o maça odakladık. Akhisar mücadelesinin de kazanıp ardından zorlu bir Schalke maçına odaklanacağız" dedi.

"DROGBA VE SNEİJDER'İN KALİTELERİ TARTIŞILMAZ"
Yeni transferler Drogba ve Sneijder'in kalitelerinin tartışılmaz olduğuna dikkat çeken Sarıoğlu, "İkisi de çok iyi oyuncular. Ayrıca karakterleri de öyle çok iyi uyum sağladılar. Galatasaray'a hayırlı olacağına inanıyorum. Bunu da gösterecekler zamanla. Her şey iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder" diye konuştu.

"SAHADA OLDUĞUM SÜRECE VARIMI-YOĞUMU ORTAYA KOYARIM"
Sabri Sarıoğlu takımlarının çok kaliteli ve karakterli oyunculardan kurulu oluğunu da dile getirerek "Her futbolcunun inişli-çıkışlı grafikleri oluyor. Bunu ben de yaşadım. Önemli olan çalışmayı bırakmamak. Azimle çalışmak ve formayı almak için mücadele etmek. Ben elimden geldiğince bunu yapmaya çalıştım. Fatih Hocam da bana formayı verdi. Ben zaten sahada olduğum her zaman varımı yoğumu sahada gösteren biriyim. Önemli olan kötü zamanda da o inancı, azmi kaybetmemek. Ben bu sayede bu zamana kadar geldim" şeklinde konuştu.
Galatasaray'ın takım kaptanı Sabri Sarıoğlu, teknik direktör Fatih Terim'in kendisine her zaman güvendiğine belirterek, "Hocamın benim hakkımda görüşlerini dinledim. Çok teşekkür ediyorum. Beni 17 yaşımda A takıma alarak o güveni göstermişti. Ben de Fatih Hocamın bana olan bu güvenini boşa çıkarmamak için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Bu formanın hakkını, bu camiaya yakışır bir şekilde göstermeye çalışıyorum. Kaptanlık görevi de bende olduğu için sorumluluğum bir kademe daha yükseliyor" ifadesinde bulundu.

"TAKIM KAPTANI ÖRNEK OLMALI"
Takım kaptanı olmanın örnek bir futbolcu olmaktan geçtiğine dikkat çeken Sabri Sarıoğlu, "Elimden geldiğince, sahada olsun, davranışlarımla olsun arkadaşlarıma örnek olmaya çalışıyorum. Yaptığıma da inanıyorum" yorumunda bulundu.

"TAKIM İÇİ REKABET, OLUMLU KATKI SAĞLAYACAK"
Sneijder ve Drogba gibi kaliteli oyuncuların transferinin takım içinde rekabeti artıracağını ve bu rekabetten de Galatasaray'ın başarısına katkı sağlayacağını dile getiren sarı-kırmızılı futbolcu, "Kuşkusuz güzel bir rekabet var. Oynayan ya da oynamayan oyuncuların kalitesi belli. Eksik oyuncular oluyor bazen takımımızda, onun yerine oyuna giren oyuncu da onu aratmıyor. Galatasaray formasını giyen her futbolcu en iyisini vermek zorundadır. Ben de takımımızda oynayan oynamayan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
(DG-BH-EYB-S)

12.02.2013 14:39:27 TSI

Editör: Wan Haber