Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademileri Sanat Merkezlerinde Büyükçekmeceliler sabır, beceri ve azim isteyen rölyef sanatını öğreniyor. 15 öğrenciye rölyef dersi veren Hülya Usanmaz, "Zor bir sanat dalı. Bu yüzden severek yapmanız gerekiyor" dedi.
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademileri Sanat Merkezlerinden eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Büyük bir sabır, azim ve zaman isteyen Ahşap Rölyef Dersleri, Hülya Usanmaz eğitmenliğinde 15 kursiyerle Sinanoba Atrium'da yapılıyor.
Rölyefin zor bir ders olduğu için her yıl sayılı öğrenciyle yola çıktıklarını belirten Hülya Usanmaz, "Zor bir sanat dalı. Bu yüzden severek yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda beceri de isteyen bir dal. Minyatürlerle bir dünya yaratmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Bir rölyefin ortalama 15 gün1 ay arasında ortaya çıktığını belirten kursiyerlerden Gülnur Karadağ, "Bu sanat dalıyla bir sergide tanıştım. Ardından da belediyenin ilanını görünce kayıt yaptırdım. Derslerimiz sabah 10.00'da başlıyor 16.00'ya kadar devam ediyor. Bu zaman diliminde her şeyi unutarak işe yoğunlaşıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
(HÇ-AŞ-Y)

03.12.2012 10:41:59 TSI

Editör: Wan Haber