Milli Eğitim Başkanlığı ve Koç Holding'in 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi' kapsamında açtığı 'Liseler Mesleğiyle Yarışıyor' yarışmasında Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Türkiye birincisi oldu.
Meslek liselerine ve meslek lisesi öğrencilerinin yeteneklerine dikkat çekmek üzere düzenlenen yarışmaya Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi uçak bakım alanı ile katıldı. Okul, ekim ayında Türkiye'deki 1368 mesleki ve teknik lisenin 7800 öğrenci ile başvurduğu yarışmanın ön elemesinde 150 okul arasına girdi.
Yarışmada "Bu İşin Uzmanı Sensin" başlığı altındaki birinci ana görevinde mesleğin tanıtımına yönelik video düzenleyen lise öğrencileri, "Mesleğinizi Canlandırın" adı altındaki ikinci ana görevde mesleği temsil eden ve 240 öğrencinin içinde bir obje olarak yer aldığı uçak ve açık ağızlı anahtar fotoğrafı hazırladı. "Mesleğinin Sesini Duyur" başlığında uçak bakım alanında kullanılan araç gereç ve ekipmanlarla müzik yapan öğrenciler, "Meslek Liseliler Dikkat Çekiyor" adlı dördüncü görevde de Flashmob gerçekleştirdi.
Tüm liseler arasında birinci seçilen Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Müdürü Dr. Sırrı Kabadayı, Meslek liseleri arasında yapılan en anlamlı yarışmada birinci olduğumuz için çok mutluyuz. Amatör ruhla ve profesyonel anlayışla kazandığımız bu birincilik okulumuza ve ilimize hayırlı olsun. Eskişehir'imizin sesini tüm Türkiye'ye duyurduğumuz için çok mutluyuz'' dedi.
Yarışmada birinciliği Eskişehir Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Türkiye alırken, Marmaris 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi Türkiye ikinci, İstanbul Ticaret Odası Kız Teknik ve Meslek Lisesi Türkiye üçüncüsü oldu.
(GÖ-MŞ)

17.01.2013 17:40:08 TSI

Editör: Wan Haber