Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, 9 Şubat 2013 tarihinde yapılacak olan Adana Ticaret Odası başkanlığına yeniden aday olacağını açıkladı.
Baş, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi'nin, TOBB Yasası'ndaki "iki dönem başkanlık yapanların iki dönem geçmedikçe tekrar başkanlığa aday olmalarını" engelleyen maddeyi iptal etmesini ve yürütmeyi de durdurma kararını değerlendirdi.
Baş, kendisinin 2011 yılında milletvekilliğine aday adayı olabilmek için ATO Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa ettiğini hatırlatarak, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar beni bağlamıyordu. Ben istifa ettiğim için yeniden seçilmeme engel değildi. Mahkemenin verdiği karar ise, daha da durumu netleştirdi. Bazı çevrelerce benim yeniden ATO Başkanlığına aday olamayacağım söylentileri yayanlara bir cevap oldu" dedi.
"YARIM KALAN PROJELERİ TAMAMLAMAK İÇİN ADAYIM"
ATO Yönetim Kurulu Başkanlığı sırasında alıveriş günleri, fuarlar, kalıcı fuar hizmeti, ekonomik işbirliği forumu gibi, ayrıca Başbakanı ve bakanları iş adamlarıyla buluşturma çalışmalarını gerçekleştirdiklerinin altını çizen Baş, "Son zamanlarda söyleyip yarım kalan vakıf üniversitesi, bölgesel havacılık ve Adanamızın cazibe merkezi olabilmesi gibi eksik kalan ve yapılması gereken birçok somut projeyi gerçekleştirmek için adayım. 10 yıllık ATO Yönetim Kurulu Başkanlığı tecrübeme dayanarak yarım kalan hizmetleri tamamlayacağım" diye konuştu.
ATO Yönetim Kurulu eski Başkanı Şaban Baş, seçimlerin yapılacağı tarihte Adanalı iş adamlarının bu seçime katılıp kendi meslek komitelerine oy kullanmalarını ve seçilmelerini gerektiğini belirterek, kadın girişimcilerin de aynı şekilde meslek komitelerinde ve mecliste yer almaları çağrısında bulundu.
Baş, ATO'da yeni yapılan NACE'nin kotlamalarında grup sayısının 45'ten 47'ye çıktığını sözlerine ekledi.
(AKL-Y)

12.01.2013 12:28:27 TSI

Editör: Wan Haber