Güne daha güzel ve zinde başlamak artık sizin elinizde.

Sabahları yorgun uyanıp verimsiz bir güne devam etmek herkesin şikayet ettiği bir durum. Uyanır uyanmaz telefonunuza, mail ve sosyal medya hesaplarınıza bakmak, ayılmak için kahve içmek, aceleyle hazırlanıp evden çıkmak… Bu rutinlerin sizi mutsuz ve yorgun bir güne hazırladığını biliyor muydunuz? Bu alışkanlıklarınızdan vazgeçmek tamamen sizin elinizde. İşte güne mutlu başlayıp, daha enerjik ve verimli geçirmenize yardım edecek bazı ipuçları…

Alarmınızı çok erken saate kurup yatakta oyalanmayın. Alarm sesini sevdiğiniz bir müziğe ayarlayın güne keyifli başlangıç yaparsınız.

Uyanır uyanmaz en az 15 dakika telefon ya da televizyon ekranına bakmayın. Sadece kendinize zaman ayırın.

Yataktan kalkarken sağınıza doğru dönün kalbinizdeki kan basıncınız azalacaktır. Oturun ve sonra yavaşça ayağa kalkın.

Uyandığınızda ayağa kalıp gerinin. Gerinmenin bilimsel olarak da faydaları kanıtlanmıştır.

Kalktığınızda cam açıp derin nefes alın uyku halini daha kolay atlatabilirsiniz.

Limonlu su için kendinizi daha enerjik hissedersiniz. Protein ağırlıklı kahvaltı yapın, günün en önemli öğünü kahvaltı sayesinde kendinizi daha zinde hissedeceksiniz. Zamanınız yoksa peynirli tost, sütlü mısır gevreği gibi hızlı hazırlanacak besinler tercih edebilirsiniz.

Hazırlanırken gün içerisinde yapmanız gereken 3 hedef belirleyin.

Sahip olduğunuz her şey ve başarılarınızı düşünerek şükür yürüyüşü yapın.

Meditasyon yapın. Meditasyon sıkıcı ve vakit kaybı bir etkinlik olarak görülse de gününüzün iyi geçmesini sağlayacaktır. Bir sandalyede ya da yerde rahat bir pozisyon alın. Sonra nefes alıp vermeye başlayın.

Sevdiğiniz müziklerle temponuzu artırın. Müziğin stresi azalttığına dair birçok araştırma yapılmıştır.

Çalışmaya masanızı temizledikten sonra başlayın. Karışıklık motivasyon ve enerinizin düşmesine neden olabilir. Gün içersinde sakinliğinizden ve pozitif düşüncelerinizden ödün vermeyin. (haberler.com)

Editör: Wan Haber