Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş, İl Başkanı Özay İlhan ve yönetim kurulu üyeleri, Van Belediyesi’nin kar temizleme çalışmasının sadece ana arterlerle sınırlı kaldığını belirterek, protesto amaçlı Hastane İkinci Caddesi üzerinde kar temizleme çalışması başlattı. Burada bir açıklamada bulunan SP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fetullah Erbaş, belediyenin kar temizleme çalışmasına geç başladığını ve temizliğin sadece ana arterlerle sınırlı kaldığını belirterek, “Tüm esnaf, kendi dükkanlarının önünü temizledi. Bizlerde, vatandaşlarımıza hizmet amacıyla ara arterlerde çalışma yapıyoruz. Van Belediyesi’nin biraz daha fazla işçi alıp buraları temizlemesi gerekir” dedi.

Belediyenin bu konuda daha duyarlı olmasını sağlamak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Erbaş, “Belediye, kar temizleme çalışmalarında geç davrandığı için temizlik yapamadı. Ara arterler hala kapalı. Kar temizleme çalışması yaptığımız alan, bir hastane önü olmasına rağmen hala kapalı. Belediye ekiplerine gün içinde ana arterleri temizlediği için teşekkür ediyoruz, ama ara arterleri vatandaş, kaldırımların tamamını da esnaf temizlemek zorunda kaldı. Belediyenin bu konuda daha fazla duyarlı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise, kentin kar altında kaldığını belirterek, “Allah’ın rahmeti insanların gazabına dönüşmesin. Bugün itibarıyla kentimizin sadece ana arterlerinin temizlendiğini görmekteyiz. Fakat özellikle ara sokakların, hatta şehrimizin en önemli noktalarından birisi olan bir hastanenin ve aynı zamanda müftülüğümüzün önünün karla kaplı olduğunu görmekteyiz. Bizler SP olarak, ‘Milli Görüş’ belediyeciliğiyle tüm sokak ve caddelerin kar yağmadan önce tedbirini alarak geliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber