Saadet Partisi Sapanca Gölü'nü mercek altına aldı. Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, "Sapanca gölü Sakarya ve Kocaeli'nin su ihtiyacının ne kadarını karşılıyor? TÜPRAŞ Sapanca'dan su almaya devam ediyor mu? Alıyorsa ne kadar alıyor?" şeklinde sorulara cevap beklediklerini kaydetti.
Saadet Partisi Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, partisinin İl divan toplantısında yaptığı konuşmasında Sapanca ile ilgili olarak cevaplandırılmasını istediği soruları sordu. Yıldırım'ın sorduğu sorular şöyle: "Sapanca gölü Sakarya ve Kocaeli'nin su ihtiyacının ne kadarını karşılıyor? TÜPRAŞ Sapanca'dan su almaya devam ediyor mu? Alıyorsa ne kadar alıyor? TÜPRAŞ'ın aldığı suyun metreküp fiyatı kaç TL ve ödeme yapıyorsa Sakarya'ya mı yoksa Kocaeli'ne mi? ödeme yapıyor" Yıldırım bir Sakaryalı olarak bu sorulara cevap beklediklerini belirtti.
Aralık İl divan toplantısında genel konulara da değinen Yıldırım, ülke ekonomisiyle ilgili olarak Başbakan ve bakanların adeta bir bahar havası estirdiğini, asgari ücretli işçiye ve emekliye göre durumu bir nebze iyi olan memurların sendikalar aracılığı ile "Türkiye büyüyorsa pastadan bizde payımızı isteriz" şeklinde haklı açıklamalar yaptıklarını belirtti.
Yıldırım, "Çiftçi, asgari ücretli ve diğer örgütlenemeyenler ne yapsın? Açlık sınırında 12 milyon insan yaşıyor, onlar ne yapsın? Bankalar para satarak, en karlı kuruluş oldular. Toplum ipotek altında. 74 milyonluk nüfusun 65 milyonu kredi kartı kullanıyor. Devlet, esnaf, sanayici, çiftçi herkes borçlu. Cami imamları bile artık faizli kredilere bulaştı. Faiz haramdır vaazları artık kürsülerde duyulmaz oldu. Bu gerçekleri söylemeye devam edeceğiz" dedi.
Konuşmasının ardından İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Sapanca İlçe Başkanı Süleyman Pulat'a, Aralık ayında yaptığı başarılı teşkilat çalışmaları için plaket takdim etti.
(SC-İÇ)

24.12.2012 16:21:06 TSI

Editör: Wan Haber