Saadet Partisi (SP) Sakarya teşkilatı Ocak ayı divan toplantısını İl binasında yaptı. Basına açık bölümde konuşan Saadet Partisi (SP) Sakarya İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Sapanca Gölü hakkında geçen ay sorduğu sorulara hala yetkililerden bir yanıt alamadıklarının altını çizdi.
İl Başkanı Eyüp Yıldırım, partisinin İl divan toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Sapanca gölü Sakarya ve Kocaeli'nin su ihtiyacının ne kadarını karşılıyor? TÜPRAŞ Sapanca'dan su almaya devam ediyor mu? Alıyorsa ne kadar alıyor? TÜPRAŞ'ın aldığı suyun metreküp fiyatı kaç TL ve ödeme yapıyorsa Sakarya'ya mı? Yoksa Kocaeli'ne mi? ödeme yapıyor şeklinde sorular sorduk. Sakaryalı olarak bu sorulara cevap bekliyoruz."
Yıldırım, Türkiye'nin Patroit füzelerini Türk topraklarına sokmaması gerektiğini defalarca yapılan miting, basın açıklamaları ve eylemlerle hükümete anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "İşbirlikçi hükümeti ne yaptıysak da geri adım attırtamadık. Yandaşları BM, NATO ve ABD'ye o kadar sadıklar ki, bir kısım eyyamcı ulusal basın, füzelerin geldiği haberini bir şenlik havasında Türkiye'ye duyurdular. Oynanan bütün oyunların nihai amacı büyük İsrail devletini kurmaktır." dedi.
İl Yönetimi, İlçe başkanları ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu toplantıda İl Başkanı Eyüp Yıldırım, Tarım ülkesi Türkiye'nin, cumhuriyet tarihinde ilk kez saman ithal etmeye karar verdiğini ve Dünyanın yedinci, Avrupa'nın bir numaralı tarım ülkesi olmakla övünen Türkiye'nin, sap ve saman ithal edecek duruma geldiğini belirterek, "AKP bunun için yasal düzenleme yaptı. Sap ve saman ithalatı yasaklı ürünler kapsamından çıkarıldı. İthalatın yolu açıldı. İsteyen sap ve saman ithal edebilecek. Sahip olduğu iklim, insan gücü, toprak yapısı ve tarımsal potansiyeli ile Türkiye bunu hak edecek bir ülke mi? Hükümet bu durumda nasıl ekonomimiz çok iyi diyebiliyor" dedi.
Terörün, bölgeden dini eğitimin arttırılması ve bölge insanının refahı için iş yatırımlarına ağırlık verilmesi ile bitirilebileceğini anlatan Yıldırım, "Silahla mücadele olmaz dedik. Bunlar masada müzakere yolu arıyor. Terör sorunu silahlı mücadeleden, müzakereye döndü. BDP "Çok demokratiksen Apo'yu serbest bırak" diyor hükümete. Bu ne cesaret? Ülkeyi bölenlerin partisi bunu derken bir şey olmuyor, ülke menfaatleri için çalışan Milli Görüş'ün 4 partisi kapatılıyor. Öte yandan Küresel çete NATO ve BM ulusal barış adı altında İslam coğrafyasına kan kusturuyor. Suriye'de kukla rejim oluşturmadılar, AKP eliyle silah taşınarak bölgede savaşın bitmesi önleniyor." diye konuştu.
(SC-İÇ)

28.01.2013 08:52:39 TSI

Editör: Wan Haber