Çarşı merkezinde düzenlenen mitingde konuşan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, sürekli Gevaş halkını ziyaret ettiklerini belirterek, diğer partilerin ise sadece seçim sürecinde ilçeye geldiklerini söyledi. Saadet Partisi olarak asla korkmadıklarını ifade eden İlhan, “Güçlüden yana olanlar korkaklardır, kaypaklardır. Lakin haklıdan yana olanlar, en güçlü olanlardır” dedi.
Bir şehri şehir yapan altyapı ve üstyapı olduğunu dile getiren İlhan, “Tüm bunları yaparken de insanlara hiçbir ayırım, hiçbir haksızlık yapmadan hizmet getirmektir” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Gevaş Belediye Başkan Adayı Yüksel Altıntaş ise, bazı insanların miting alanına bile gelmeye korktuğunu dile getirerek, “Bizler konuşmaya geldiği zaman ‘bu memleket sahipsizdir’ diyoruz. Ama iş gününe geldiği zaman hiç kimse kendine cesareti getirip konuşmaz, hatta bu miting meydanına bile bazı insanlar gelmekten korkuyorlar” dedi.


Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş ise, ilçedeki taziyeler nedeniyle konuşma yapmadı.


Mitingin ardından Saadet Partisi heyeti, Gevaş İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe’yi ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Editör: Wan Haber