Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, bugün partisinin Giresun İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Ziyareti sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Çetinkaya, Türkiye'deki dizilerde cinsel içerikli, eşcinsel ve ensest ilişkilerin yer aldığını belirterek Türkiye'nin son dönemlerde bölgesinde özellikle televizyonlarda ki dizilerle İslam ülkelerine gayri ahlaki unsurları ve hususları ihraç eden bir görev bir rol üstlendiğini söyledi. Çetinkaya, "Sayın Başbakan Muhteşem Yüzyıl dizisini şikayet ediyor. Şikayet etme hakkı yok çünkü onu düzeltecek olan kendisi. Düzenleyecek ve düzeltecek olan, ülkemizde gayri ahlaki anlayışları sergileyecek bir tutumunu yada tarihimize söven bir anlayışı engelleyecek olan kimdir? Sayın başbakandır, AK Parti hükümeti ve meclistir. Başbakanın bir televizyon kanalına hitaben 'Muhteşem Yüzyıl' konusunda bir şikayet etme hakkı yoktur. Söyledikleri doğrudur. Muhteşem Yüzyıl ve televizyondaki bir çok dizi gayri ahlaki bir çok unsurlar içermektedir. Gayri İslami unsurlar, gayri milli unsurlar içermektedir. Bu televizyonlarda ensest ilişkiler, eşcinsel ilişkiler vardır. Dizilerde cinsellik hep ön plana getirilmektedir. Gençlerimize yazık değil mi?" dedi.

"TÜRKİYE DİZİLERİYLE İSLAM ÜLKELERİNE GAYRİ AHLAKİ UNSURLARI İHRAÇ EDEN BİR ROL ÜSTLENMİŞTİR"
"Türkiye bugün bölgesinde özellikle televizyonlardaki dizilerle özellikle İslam ülkelerine gayri ahlaki unsurları ve hususları ihraç eden bir görev,bir rol üstlenmiştir" diyen Saadet Partisi Genel Sekreteri Çetinkaya, "Bu çok yanlıştır, telafisi çok zordur. Hem vebal olarak gençliğimizi dejenere eden hem de bölgemizdeki bize güvenen Müslüman ülkelerin gençlerini, insanını dejenere eden böyle bir şeye alet olmakta son derece yanlıştır" şeklinde konuştu.

"SAVAŞ ÇIĞIRTGANLIĞI BİZİM ÜLKEMİZE ASLA FAYDA SAĞLAMAZ"
Hükümeti aklı selime davet eden Çetinkaya, "Kesinlikle bölgemizde çıban başı olacak, savaşı tetikleyecek kışkırtmalardan ve bu toplumların birbirlerine karşı savaştıracak kışkırtmalardan ve davranışlardan kaçınmamız lazım. Hemen Patriotlar'ın gündeme gelmesinin ardından bir şey daha gündeme geldi. Nedir? Suriye'de bin ton kimyasal silah var. Biz bu senaryoyu daha öncede duymuştuk. Irak'ta nükleer füzeler var demişlerdi Irak'ı işgal ettiler, sonra 'yokmuş özür dileriz' dediler. Bir buçuk milyon müslümanın ölümüne neden oldu. İran ve Suriye ile sıkıntılı hale geldik. Allah korusun bir savaşın eşiğine getirilmesine karşıyız. Başbakan, İran ve Mısır bir araya gelerek bölgedeki bu ateşin derecesini aşağı doğru çekmeleri gerekiyor. Aksine savaş çığırtkanlığı bizim ülkemize yarar sağlamaz. Savaş bir çözüm değildir. Savaşı engelleyecek olan sayın Başbakandır" ifadelerini kullandı.
(MB-ÖS-Y)

10.12.2012 18:09:09 TSI

Editör: Wan Haber