RWE TURCAS Güney Elektrik Üretim, Enerji Verimliliği Haftası kapsamında Kaklık İlkokulu'ndaki öğrencilerle buluştu.
Etkinlikte,enerji tasarrufu konusunda öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan enerji kutuları ve 'Enerji Hırsızlarının Peşinde' kitapçığı dağıtıldı. Aynı zamanda beslenme çantası olan enerji kutuları,Honaz ilçesine bağlı 16 okulda öğrenim gören 1 ile 4. Sınıf arasındaki tüm öğrencilere ulaştırılacak. Kaklık İlkokulu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Honaz İlçe Emniyet Amiri Girne Şanlıoğlu,Kaklık Belediye Başkanı Mehmet Gülbaş, Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Karlıdağ ve RTG Teknik Genel Müdürü Hans-Jürgen Petschke katıldı.
RWE TURCAS Güney Elektrik Üretim Teknik Genel Müdürü Hans-Jürgen Petschke kutuların ve kitapçık içinde yer alan bilgilerin çocuklar kadar ebeveynlerin de dikkatini çekeceğini düşündüklerini belirterek, "Çocukların enerjiyi, enerji kaynaklarını yakından tanıması ve enerji tasarrufu hakkında bilinçlenmesi için enerji kutusu projesini başlattık. Kutunun içerisinde yer alan hikaye kitapçığımız, basit yöntemlerle enerji tasarrufu sağlamanın eğlenceli ipuçlarını veriyor. Evde ve okulda kolayca uygulanabilecek bu önerilerin, sadece çocuklar tarafından değil ebeveynler ve öğretmenler tarafından da uygulanacağına eminiz'' dedi.
RWE TURCAS Güney Elektrik Üretim Halkla İlişkiler Müdürü Serra Akkoç ise hen zaman eğitime büyük önem verdiklerini kaydederek, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz, bu sebeple çocukların eğitimlerine ve sosyal yaşamlarına katkı sağlayacak projeler RWE TURCAS olarak bizim için önem ve değer taşımaktadır. Enerji verimliliğine yönelik kaynakların doğru kullanılması yönünde başlattığımız bu projenin devamlılığı için, önümüzdeki eğitim öğretim dönemlerinde de enerji kutularını dağıtmaya devam edeceğiz" dedi.
RWE TURCAS,Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle Honaz ilçesinde bulunan 16 okulda yaklaşık 2 bin 200 öğrenciye enerji kutusu dağıtacak.
(EV-SK-Y)

11.01.2013 16:03:43 TSI

Editör: Wan Haber