Ordu'nun Akkuş ilçesi aşırı yağan kardan sonra sert rüzgarla sarsıldı. Akkuş'ta şiddetli esen rüzgar çatılara zarar verirken, iki evin çatısını yerinden sökerek yola savurdu.
Geçen hafta yağan yoğun kar, başta eğitim olmak üzere hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağan kar ve tipi nedeniyle kapanan yollar, karayolları ve İl özel idaresi ekipleri tarafından yeniden ulaşıma açılırken, Ordu Valiliği il genelinde kapalı köy yolu kalmadığını açıkladı.
Yüksek kesimlerde halen hüküm süren kar ve dondurucu soğuktan sonra şiddetli rüzgar çatıları uçurdu, elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Rüzgar, Akkuş'un Çayıralan beldesinde 2 evin çatısını yerinden sökerek yola savurdu. Beldeye ulaşımı sağlayan yola savrulan çatı nedeniyle ulaşım yaklaşık 6 saat kesintiye uğradı. Rüzgarın kopardığı elektrik hatları nedeniyle ilçede birçok köy ve belde geceyi karanlıkta geçirdi.
Şiddetli rüzgar nedeniyle sokakta yürümenin hatta ayakta durmanın güç olduğunu belirten belde sakinleri, "Bölgede kış aylarında sert rüzgarlar eser ancak bu kez şiddeti çok fazlaydı. Gün boyu dışarı çıkamadık. Rüzgardan evlerin çatıları zarar gördüğü gibi, iki evin çatısı da tamamen yerinden söküldü. Şükürler olsun ki can kaybı ve yaralanma yok" dediler.
(SG-SLH-Y)

18.01.2013 15:55:17 TSI

Editör: Wan Haber