Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Toçoğlu, Sakarya Park 1. etabında kullanılmak üzere İller Bankası'ndan 15 milyon TL kredi alınması ile ilgili; "Sakarya Nehri'ni şehrimizle buluşturacağımız proje konusunda açıklamalarımız oldu. Projenin tamamını hazırladık. İmkân oldukça etap etap bu projeyi hayata geçireceğiz. Hayırlı olsun" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. İlave maddelerle birlikte 43 madde olan Meclis Gündeminde, ilk 14 madde komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilirken, 19 madde imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Birer madde imar, imar ve hukuk, ulaşım ve bütçe komisyonlarına havale edilirken, 4 madde ise kabul edildi. Meclis Gündeminde ayrıca Sakarya Park'ın 1. etabı için kullanılmak üzere İller Bankası'ndan 15 milyon TL kredi alınması ve iklim değişikliği, tüm çevre ve yenilenebilir enerji projelerini geliştirme, uygulamalarını planlama ve yönetme ile ilgili çevre konulu protokoller imzalanması konusunda başkan ve encümene yetki verildi.
Meclis Toplantısı'nda gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Metin Ökden'in son yaşanan su kesintileri ile ilgili eleştirilerine cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Ben belediye başkanı olarak bu şehirde olumlu ya da olumsuz yaşanan tüm durumlardan sorumluyum. Sorumluluktan asla kaçmadım. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne kadar su konusunda şehrimize tam 80 milyon TL yatırım yaptık. Ancak son kar yağışında enerjiden kaynaklanan bir sıkıntı yaşandı. Bu sıkıntı herkesin tahmin ettiği gibi jeneratörle düzelebilen bir sıkıntı değil. Ciddi bir enerji yatırımı yapılması gerekiyor. Biz de bu konu üzerinde hemen çalışmalarımıza başladık. TEİAŞ'tan sadece bizim depolarımız için çalışacak enerji nakil hattı yapacak, bundan sonra işi şansa bırakmayacağız. Ben altyapı yatırımları konusunda son derece hassasım. İnşallah bir aksilik olmazsa tamamen kendimize ait bir hatla bu sorunu çözmüş olacağız" ifadelerini kullandı.
35. maddede yer alan servisçilere uygulanacak "S" plaka uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, "Bu uygulama birçok Büyükşehir'de var. SATSO ve SESOB ile istişare ettik. Şu an Büyükşehir Belediyesi'nden yazılı izinle çalışan 1300 tane servis var. İlçelerle birlikte toplam 2 bine yakın servis için çalışma yapıyoruz. Bir an evvel disiplin altına alınırsa iyi olacağı kanaatindeyim" dedi.
Basında yer alan belgelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, "Depremden sonra proje mühendisleri bürosu kuruldu. Bu proje mühendisleri binaların onarımlarıyla görevlendirildi. Proje mühendisleri binaların onarımlarını yaparlar, belediyeye başvururlar ve 'Ben binanın şu kısmının onarımını bitirdim hak edişimi almak istiyorum' derler. Belediyeler de elemanlarını gönderirler. Firmanın onarım yaptığı yere bakarlar, 'Evet bu çalışma yapılmış' derler. Parasını öderler. Bu işi mühendis arkadaşımız da çok iyi bilir ama bu konu farklı noktalara çekiliyor. Sanki ben izin vermişim de ardından başka bir şey ortaya çıkmış gibi bir hava ortaya çıkarılıyor. Bunu mühendis ve belediyede ilgili arkadaşlar herkes bilir. Belediye Başkanı arkadaşlarımız da bilir. Deprem döneminde sorumluluk tamamen proje mühendislerindeydi. Belediyeler sadece işin yapılıp yapılmadığına bakarlardı. Yoksa binanın içinde ne kadar beton kullandın, karot alıp incelenecek, böyle bir şey söz konusu olamaz. Belediyenin böyle bir gücü de yok, yetkisi de yok.
Meclis Toplantısı'nda ayrıca 2012 yılının Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı tüm faaliyetleri denetleyecek Denetim Komisyonu için gizli oylama gerçekleştirildi. Oylama sonucunda Fahrettin Örkmez, Osman Aydın, Ahmet Çil, Ekrem Çiçek ve Süleyman Bektaş Denetim Komisyonu'na seçildiler.
Meclis Toplantısı'nda son olarak SASKİ Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurul'da Ferizli HES ile ilgili EPDK'ya gönderilen teminat mektubunun 150 bin TL şekliyle revize edilmesi ile ilgili gündem maddesi kabul edildi.
(RKO-RKO)

14.01.2013 17:24:39 TSI

Editör: Wan Haber