Çocuklara ve yetişkinlere yönelik oyunlar yazan tiyatro eleştirmeni Ümit Denizer'in "Adalet, Sizsiniz" adlı tiyatro oyunu Yenimahalle'de perde diyor. Usta tiyatrocular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın muhteşem performansı ile sahnelenecek olan "Adalet, Sizsiniz" adlı oyun Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

YARGININ SİYASALLAŞTIĞI ÜÇ TARİHİ OLAY
28 Ocak 2013 günü saat 20.00'de Yenimahalleli tiyatroseverlerle buluşacak olan oyunda, M.Ö. V. yüzyılda Atina'da Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da Engizisyon'un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da adaletin ölüme mahkum ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri anlatılıyor.

İTİBARLARI İADE EDİLDİ
Tarihe geçen bu insanların itibarlarının, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, "Perdeci Oyuncuları" üstleniyor. Ümit Denizer'in kaleme aldığı tam adı "Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)" olan oyunun sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.
(BC-HO-Y)

27.01.2013 10:56:51 TSI

Editör: Wan Haber