Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Shoigu ve Rusya Silahlı Kuvvetleri'nden Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile bir araya geldi. Görüşmede Rusya'nın yeni askeri stratejileri ele alındı.
Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu, Rusya'daki tüm bakanlıklardan destek alınarak hazırlanan Rus Silahlı Kuvvetleri'nin yeni müfredatını Devlet Başkanı Putin'e takdim etti. Shoigu, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin silah sanayisinden askeri stratejilerine kadar pek çok sahada yenilikler ihtiva eden planda Rus ordusunun silah sanayisinde ve askeri stratejisinde büyük yenilikler yapılacağını ifade etti. Shoigu, ilk defa tüm bakanlıkların desteği ile Rus Silahlı Kuvvetleri'nde birçok yeni planın hayata geçirileceğine dikkat çekti. Bakan Shoigu, ayrıca dünya şartlarına bağlı olarak değişen güvenlik politikaları noktasında Rusya'nın önümüzdeki on senelik harbiye planlamasının da çizilmekte olduğunu ifade etti.
Rusya silah sanayisinin imalatı ve bakım işleriyle devamlılığı gibi noktalarda yenilikler içeren yeni müfredatta, bazı silah fabrikalarının devlete bağlı olmaması düşünülüyor. Sergey Shoigu, Kasım 2012'de Putin tarafından Savunma Bakanlığı'nın başına getirilmişti. Bu tayin için Putin, Rusya ordusunu daha ileri bir seviyeye taşımak için Sergey Shoigu'nun iyi çalışmalar yapabileceğini ifade etmişti.
(CTŞ-CC-D)

29.01.2013 15:27:48 TSI

Editör: Wan Haber