Cengiz SİYAHTAŞ/ Vansesi
 
Türkiye, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ve MENA Bölgesi'ni içeren coğrafyada yatırımlarınıı sürdüren Rönesans Holding, Piazza Alışveriş Merkezi ile Van’a geliyor.
 
Türkiye ve Rusya'da en büyük AVM, ofis ve karma iş merkezi portföylerinden birine sahip olan ve geliştirme aşamasındaki arsaları hariç 13 adet tamamlanmış, 10 adet inşaası devam eden  Rönesans Holding  Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Piazza markalı alışveriş ve yaşam merkezlerinden birini Van’a kurmak için çalışmalara başladı..
 
Novosibirsk’de Aura Alışveriş Merkezi, St. Petersburg’da Renaissance Forum Otel ve Ofis Kompleksi ile Adana’da Optimum Alışveriş Merkezi bulunan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Şanlıurfa Piazza Alışveriş Merkezi’nn açılışında Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar’a yaptığı açıklamada İstanbul’da ve Gaziantep’te ikişer, Malatya, Adana, Samsun, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da ise birer alışveriş merkezleri bulunduğunu, Şanlıurfa Piazza'nın, grubun Türkiye’deki 11’inci AVM yatırımı ve Piazza markasıyla hizmet veren kuruluşların da üçüncüsünü oluşturduğunu belirterek Van için hazırlıklar yaptıklarını söyledi.
 
İtalyanca’da meydan Piazza anlamına gelen Samsun,  Kahramanmaraş, Şanlıurfa AVM’leri için Rönesans Holding 2-2,5 yılda 800 milyon harcama yapmış. 
Editör: Wan Haber