Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Moskova artık ilk zamanlardaki gibi değil" şeklindeki sözlerine yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Bakanın neye dayanıp böyle bir çıkarımda bulunduğunu anlamakta zorlanıyoruz" yanıtını verdi.

"Maalesef belirtmemiz gerekir ki, Çavuşoğlu'nun açıklamaları, ikili ilişkilerin özünün çarpıtılması için Türkiye'de yürütülen enformasyon kampanyasının bir parçasıdır" denen açıklamada, bugün için ilişkilerin normalleşmesi yönünde herhangi bir emare bulunmadığının altı çizildi.

ÇAVUŞOĞLU: İLİŞKİLERİMİZİ NORMALLEŞTİRİRİZ

A Haber'e konuşan Çavuşoğlu, Rus uçağının düşürülmesinden sonraki dönem değerlendirildiğinde, Rusya'nın ilk zamanlardaki gibi duygusal olmadığını ve daha aklı selim davrandığını söylemişti.

Dışişleri Bakanı, "Bu iyiye işaret. Rusya’nın düşen uçak meselesini şahsileştirdiğini kaydetti. Rus uçağının düşmesi bizim istediğimiz bir şey değildi. Ancak angajman kuralları belli. O zaman da bu konuyla ilgili üzüntümüzü, taziyelerimizi en üst düzeyde ilettik. Önümüzdeki süreçte Rusya adımlar atarsa, biz ilişkilerimizi normalleştiririz" diye konuşmuştu.

Editör: Wan Haber