Rusya'nın Ural Bölgesi'ndeki Chelyabinsk kenti üzerine göktaşı düştü. İlk belirlemelere göre 100 kişi yaralandı.
Başkent Moskova'nın doğusunda yer alan Ural Bölgesi'ndeki Chelyabinsk şehrine göktaşı düştü. Gökyüzünde keskin patlamalara ve büyük ışık saçılmasına yol açan göktaşı patlaması, bölgede yer alan birçok kentte de görüldü. Bölgede evlerin camları kırıldı ve onlarca insan yaralandı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, yaptığı açıklamada yaklaşık 100 kişinin yaralandığını fakat durumlarının ciddi olmadığını belirtti. Acil Durumlar Bakanlığı, 20 bin kurtarma ekibinin bölgede faaliyette olduğunu, 3 uçağın da keşif uçuşu yaptığını bildirdi.
Chelyabinsk kentinde zarar gören yerlerde tahliyelerin başladığını açıklayan merciler, bazı binaların pencerelerinin kırıldığını ve cep telefonlarının çalışmadığını ifade etti. Başka herhangi bir yaralanma raporuna ulaşılmadığını belirten yetkililer, yaklaşık 100 kişiye tıbbi yardım ulaştırdıklarını açıkladı.
Chelyabinsk'ta yaşanan olayın, 1908 yılında Sibirya'nın Tunguska bölgesinde yaşanan hadise ile benzerlikler gösterdiği kaydedildi. Yetkili merciler, Sibirya'da yaşanan olayda bir kuyrukluyıldız ya da meteor parçasının bölgeye düşerek bir nükleer bomba patlaması seviyesinde enerji çıkardığını ifade etmişti. Bu olayda çarpma sonucu tahminlere göre 80 bin ağaç 2 bin kilometrekarelik alana dağılmıştı.
(ES-CTŞ-CC-D)

15.02.2013 11:32:41 TSI

Editör: Wan Haber