Ekonomi Bakanlığı resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda Rusya Federasyonu'nun 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlamış olduğu umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarına vize uygulamasını, hizmet ve hususi pasaport hamili Türk vatandaşları açısından da genişletildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi: "Rusya Federasyonu 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulamaya başlamış olup, geçtiğimiz günlerde vize uygulamasının kapsamı Rusya’ya seyahat edecek olan hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımız açısından da genişletilmiştir. Bu çerçevede, Rusya Federasyonu’na seyahat edecek olan umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımızın, seyahatlerinden önce Rusya Federasyonu’nun büyükelçilik veya başkonsolosluklarından seyahat amaçlarına uygun vize almaları gerekmektedir.

Bununla birlikte, Rusya Federasyonu’nda geçici ikamet izni / RVP (Vremennoye Projivaniye) veya daimi ikamet izni /İkametgah Tezkeresi (Vid Na Jitelstva) bulunan vatandaşlarımız vizeye tabi değildir".

Editör: Wan Haber