Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Aleksandr Lukaşeviç, Suriye muhalefetinin hükümetle diyaloğa başlamanın vazgeçilmez olduğunu anlamaya başladığını söyledi.
Düzenlediği haftalık basın toplantısında Suriye'deki duruma temas eden Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Aleksandr Lukaşeviç, "Suriye hükümet güçlerinin ülkeyi silahlı teröristlerden temizlemek için başlattığı mücadele başarıyla devam ediyor. Silahlı muhalefet liderleri de artık hükümetle diyaloğa başlamadan başka çareleri bulunmadığını anlamaya başladılar. Rusya olarak bir her türlü diyalog görüşmelerini destekliyor ve bu görüşmelerin yapılmasına yardımcı olmak istiyoruz" dedi.
Suriye muhalefetinin ülke genelinde gerçekleştirdiği çeşitli terör faaliyetlerini kınadıklarını da kaydeden Lukaşeviç, "Rusya hükümeti olarak Suriye krizinin Cenevre Konferansı prensiplerine göre çözümü için çalışmalara devam ediyoruz. Bu çerçevede BM Suriye Özel Temsilcisi Brahimi ile sıkı temas halindeyiz ve onun çalışmalarına destek veriyoruz" diye konuştu.
Kuzey Kore'nin yeni nükleer silah denemesi planlarına da değinen Lukaşeviç, "Rusya Federasyonu, Kuzey Kore idaresini bölgedeki vaziyeti daha da gerginleştirecek adımlardan imtina etmeye çağırıyor" dedi.
(AK-CTŞ-CC-D)

07.02.2013 17:48:02 TSI

Editör: Wan Haber