Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve ailesi bulunamayan 'Umut' adlı gence sahip çıkan Gülsüm Kabadayı'yı ziyaret eden Rus kadınlar, Umut ile ilgili bilgi aldı. Moskova'da katıldığı televizyon programı büyük ses getiren Gülsüm Kabadayı ise, Umut'u kendi çocuklarından ayırmadığını söyledi.
Antalya'da yaşayan ve bazıları Türklerle evli olan Rus kadınlar, Gülsüm Kabadayı'nın evini ziyaret edip, 'Umut' adı verilen genç hakkında bilgi aldı. Dört yıldır Antalya'da yaşayan 35 yaşındaki Rus psikolog Marina Rauzetdinova, Umut adıyla tanınan gençle Rusça konuşup tepkilerini aldı. Rauzetdinova, geçirdiği kaza sonucunda yatalak olan gencin sünnetli olmasından yola çıkarak Tatar olabileceğini söyledi. Umut'un Rusça'ya tepki verdiğini belirten Rauzetdinova, Gülsüm Kabadayı'yı sık sık ziyaret edip gençle terapi yapacağını söyledi. Rauzetdinova'nın Rusça 'Biz tekrar gelelim mi?'sorusuna ise Umut, dilini çıkartarak tepki gösterdi.
10 yıl önce bir Türk'le evlenip Antalya'ya yerleşen 30 yaşındaki emlakçı Olga Shertsova ise, Umut'un odasına bir televizyon alınıp, uydu aracılığı ile Rus televizyon kanallarını izletmenin yararlı olabileceğini söyledi. Shertsova, bu konuda yardıma hazır olduğunu da ifade etti.
Rus televizyoncular ile Gülsüm Kabadayı arasında tercümanlık yapan Saide Kaya, oğulları kayıp olan bir Rus ailenin kendisine gönderdiği fotoğraf ile Umut'u karşılaştırdı. Ancak Rus ailenin kayıp oğlu ile Umut'un birbirine benzemediğini söyleyen Kaya, Rusların Gülsüm Kabadayı'yı takdir ettiğini belirtti.
Antalya'da bir otelci ile evlenen Elena Grekova da, Gülsüm Kabadayı'yı ziyaret edip bilgi aldı. Kızı Alina ile birlikte Kabadayı'yı ziyaret eden Grekova, Kabadayı'ya teşekkür etti.
Gülsüm Kabadayı ise, rüyasında siyah araba ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evine geldiğini gördüğünü anlattı. Kabadayı, "Umut'un onların desteğine ihtiyacı var" dedi. Üç çocuk annesi olan Kabadayı, Umut'a çocuğu gibi baktığını anlatarak, koruyucu aile olarak devletin verdiği 930 lirayı Umut'un ihtiyaçları için harcadığını belirtti. "Bunu para için yaptığımı iddia edenler var" diyen Kabadayı, Umut'a Allah rızası için sahip çıktığını söyledi. Gülsüm Kabadayı, Umut'un fizik tedavi gördüğünü ve bir bebek gibi bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi.
(SÇ-SK-CC-Y)

24.01.2013 13:28:23 TSI

Editör: Wan Haber