Rusların, Güney Kıbrıs'a Rus kredisi verilmesi yolunu açacak olan; "Rum ekonomisini AB ile görüşmek" için, Rum Yönetimi Başkanlığı'na "Nikos Anastasiadis'in seçilmesini bekledikleri" bildirildi.
Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Fileleftheros, yüksek tirajlı Rus gazetesi "Komersant"ın Rum tarafında yapılan seçim anketlerine, Avrupa Halk Partisi'nin Limasol'da gerçekleştirdiği toplantıya ve bu toplantıda verilen mesajlara atıfta bulunduğu haberine, AB'nin Güney Kıbrıs'a kredi vermesi konusunun olumlu gelişmesi halinde Rus yardımı yolunun da açılacağına işaret ettiğini yazdı.
Habere göre Rus liderliğinin muhtemel Rum Yönetimi Başkanı ile tanıştığını belirten "Komersant", DİSİ Başkanı'nın geçen yılın ekim ayında "Birleşik Rusya Yüksek Konseyi" Başkanı Boris Grizlov'la Rum başkanlık seçimlerini ve iki ülkenin gelecekteki ilişkilerini görüştüğünü, iki ay önce de Pekin'i ziyaret ettiğini hatırlattı. Gazete Rum Yönetimi liderliğinde beklenen değişikliğin ne AB, ne Rusya ne de Çin için sürpriz olacağını yazdı.
(MG-İB-D)

06.02.2013 13:45:36 TSI

Editör: Wan Haber