Rusya'nın başkenti Moskova'da binlerce kişi, 'Vaftiz Bayramı' dolayısıyla eksi 15 derecelik soğuğa aldırış etmeden buzlu suya girdi.
Vaftiz töreni için Moskova Nehri'nin 65 farklı bölgesinde hazırlanan özel yerlere akın eden Ortodokslar, buz tutmuş nehirde adeta festival görüntüleri oluşturdu. Kurtarma ve sağlık ekiplerinin de nöbet tuttuğu Strogino Gölü'nde de yaşlı çocuk demeden yüzlerce kişi buzlu suya atladı.
Sergey Mitvoy isimli vatandaş, "Buzlu suya dalmak benim için alışkanlık. Ama bu gece, vaftiz dolayısıyla suya girdiğimiz için bu daha ayrı bir önem taşıyor. Buradan tüm Ortodoskları Vaftiz Bayramı dolayısıyla kutluyorum" dedi.
Buzlu suya girenleri temel kurallar konusunda bilgilendiren ve çabuk sudan çıkmaları konusunda uyaran Rusya Buzlu Suda Yüzme Tutkunları Federasyonu Başkanı Vladmir Grebenkin ise, "Buzlu suya giren insanların vücudundan buhar çıktığını görüyorsunuz. Bu, onların vücutlarındaki ısının 30-40 derece daha arttığını gösteriyor. Bunun sayesinde vücudun hastalıklara karşı direnişi artıyor. Buzlu suya girenlerin kesinlikle alkol almaması gerekiyor. Çünkü alkol alan insanın damarları genişlediği için buzlu suda daha çabuk donuyor. Alkollü içki alıp suya girmek kesinlikle zararlı" dedi.
Dün gece Moskova'da 80 bin kişinin buzlu suya girdiği, yurt genelinde ise bu rakamın 600 bin kişi olduğu bildirildi.
(İHA-OK-D)

19.01.2013 11:04:02 TSI

Editör: Wan Haber