MOSKOVA - Rusya'da bir ressam yaşadığı binayı resim galerisine çevirdi. Girişinden çatısına kadar apartmanın tüm katlarını yağlı boya resimlerle süsleyen ressam, "binayı kirletenleri engellemek için" böyle bir yol izlediğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yaşayan sanatçı Dimitri Boçkarev, yaşadığı apartmanın yabancılar tarafından devamlı kirletildiğini iddia ederek bu sorunu çözmek için bu yola başvurduğunu ifade etti. Önce apartmanın girişini resimlerle süsleyen ressam, daha sonra tüm binayı boyamaya karar verdiğini dile getirdi. Posta kutularından, asansör kapısına kadar binanın tüm iç cephesini süsleyen ressam, apartmanı adeta resim galerisine çevirdi.

HANGİ RESMİ YAPACAĞIMI RÜYAMDA GÖRÜYORUM
Apartmanın süslenmesinde kullandığı resimlerin konusunu günlük hayattan, gazete ve dergilerde gördüğü şeylerden seçtiğini açıklayan Boçkarev, "Bazen de hangi konuda resim yapacağımı rüyamda görüyorum." şeklinde konuştu.
Apartman sakinleri ise durumdan oldukça memnun. Boçkarev'in komşusu İnna Vasilyeva ise, resimlerin çok güzel olduğunu ve böyle bir binada yaşadığı için ruhunun adeta bayram ettiğini ifade etti. Vasilyeva, "Dışarıdayken biri kabalık mı etti? Ya da, içini karartacak bir şeyler mi söyledi? Apartmana giriyorum, etrafa bakıyorum ve bir anda her şey güzelleşiyor." şeklinde duygularını ifade etti.
CİHAN

Editör: Wan Haber