Rusya Ordusu, Bahçesaray'da önceki gün kaçırdığı komutanı teslim etmek için girdiği Ukrayna Askeri Birliği'ni ele geçirdi. Film senaryolarını aratmayan operasyonu 15 Rus askerinin yaptığı öne sürüldü. Serbest bırakılan Yarbay Vladimir Sadovnik'in ise darp edildiği gözlendi. 


Rusya, Kırım'da Ukrayna Kara Kuvvetleri'ne bağlı Bahçesaray Askeri Birliği'ni ele geçirdi. Rus askerlerine milisler de eşlik etti. Dün kaçırılan Ukrayna Bahçesaray askeri birliğinin komutanı Yarbay Vladimir Sadovnik'i birliğe teslim etmek bahanesiyle gelen Rus askerleri, girdikleri birliği kuşatarak ele geçirdi.


Önceki gün kaçırılan Yarbay Sadovnik de birliğin önünde bir açıklama yaptı. Sadovnik açıklamasında, “Ruslar beni 1,5 gün misafir ettiler. Bana iyi davrandılar. Şimdi burada birliğimdeyim. Her şey filmlerdeki gibiydi” diye konuştu. Yarbay Sadovnik, İHA muhabirinin "Gözünüzdeki morluk nedir? İşkence mi gördünüz" sorusuna ise "Hayır sadece düştüm hepsi bu" diye gülerek cevap verdi. Sadovnik'in gözünün morardığı, burnunda ve alnında kan ve yara izleri olduğu gözlendi.
Bahçesaray'daki askeri birliğin ele geçirilmesiyle, Rusya Ordusu'nun Kırım'da kontrolü ele aldığı Ukrayna askeri birliği sayısı 13 oldu.

Editör: Wan Haber