Gaziantep'te Yönetmen Hasan Yelken tarafından hazırlanan Rumkale belgesel filminin gösterisi yapıldı.
GAFSAD salonunda düzenlenen gösterime İl Kültür, Turizm Müdür vekili Mehmet Aykanat, Yönetmen Hasan Yelken ve çok sayıda davetli katıldı. Yönetmen Hasan Yelken bu filmin yapımının dört yıl sürdüğünü söyledi. Yıllardır gördüğü Rumkale'deki güzelliklerinin başkalarının da görmesi için film çektiğini ifade eden Yelken, "Rumkale çekimleri her mevsim tekrarlanarak arşiv haline getirildi. Ulaşımı zor olan bölgelere çıkılarak farklı bakış açıları ile çekim yapıldı. Bölge insanı çekimlere yardımcı oldu. Aynı zamanda rumkalenin yakınında bulunan Rumkale'nin kralının kızı mağarasına çıkılarak çekimler yapıldı. Yer altı şehri olarak yapılan mağara sığınma amacı ile kullanıldığından çıkılması zor bir yerleşim alanıdır. Rumkale'de bilinmeyen yazıtlarda çekilerek filime konuldu. Rumkale'nin barajdan önceki görüntüleri fotoğraf olarak kullanıldı" dedi.
İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Aykanat ise filmde emiği geçen herkese teşekkür ederek, "Rumkale, Gaziantep ile ülkemizin en güzel yerlerinden birisidir. Artık gezi turlarında güzergâhta olmazsa olamazlardan birisidir. Bence ülkemizin manzara açısından en güzel on bölgesinden birisidir. Çoğu Gaziantep'linin gezdiği bu kale farklı açılardan bakıldığında görsel güzelliği daha da ortaya çıkmaktadır. Bu görme açısına sahip bölgelere maalesef zor ulaşılmaktadır. Bölgeye hakim yapısı ile her zaman ilgi odağı olan Rumkale günümüzde de bu bölgenin turizm merkezi haline gelmiştir. Tekne turları turistleri genellikle Rumkale'nin etrafında gezdirmektedir. Buranın tanıtımı için bu filmi çeken Hasan Yelken'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 32 dakikalık filmin gösterimi yapıldı. Rumlkale'nin bütün güzelliklerini orntaya koyan film herkesten tam not aldı.
(HD-ÖK-Y)

03.02.2013 12:13:55 TSI

Editör: Wan Haber