Beyoğlu Özel Rum Coğrafyan Lisesi öğrencileri İstiklal Caddesinde noeli şarkılarla kutladı. "Kalanda" adı verilen noel şarkılarını söyleyen öğrenciler, vatandaşlara yılbaşı çöreği dağıttı.
Özel Rum Coğrafyan Lisesi öğrencileri İstiklal Caddesinde noel kutlaması yaptı. Bu yıl 3. düzenlenen yılbaşı yürüyüşünde noel şarkıları söyleyen öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu. "Kalanda" adı verilen Rumca şarkılar söyleyen Coğrafyan Lisesi öğrencileri vatandaşlara yılbaşı çörekleri dağıtarak iyi bir yıl geçirmeleri dileklerinde bulundu. Coğrafyan Lisesi'nde okuyan bir öğrenci, "Çok mutluyum. Barış içinde hissediyorum. Arkadaşlarımla beraber olmak çok güzel bir şey. Yılbaşı şarkıları, yeni yıl şarkıları söyledik. İnşallah herkesin yılbaşı mutlu geçer" dedi.
Hayatın, İnsanların gülümsemelerine katkıda bulundukça güzelleştiğini ifade eden Özel Coğrafyan Lisesi Müdürü Yani Demircioğlu "Benim herkese tavsiyem bir öğretmen olarak hiç bir şey yapamasak da gülümsememiz ile problemli dostlarımıza, yakınlarımıza, vatandaşlarımıza katkı verebiliriz. En güzel hediyeyi verebiliriz. Ve hayat yanınızda bulunan insanların gülümsemesine katkıda bulundukça güzel diyerek hepinizin yeni yılını kutluyorum ve mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu.
İstiklal Caddesi'nde bulunan vatandaşlara dağıtılan çörekler hakkında bilgi veren Demircioğlu, "Bunlar aslında yılbaşı çörekleri. Evlerde yılbaşı gecesi 12'yi 1 geçe evlerimizde kesiliyor. İçinde bir kuruş olabilir, bir çeyrek altın olabilir, eski para olabilir. Oniki parçaya bölünerek altın kime çıkarsa o senenin şanslısı belirlenmiş oluyor" diye konuştu.
"Kalanda" adı verilen noel şarkılarıyla Özel Coğrafyan Lisesi'nden Yunanistan Konsolosluğuna yürüyen öğrenciler vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Renkli anlara sahne olan yürüyüş Yunanistan Konsolosluğunda son buldu.
(OY-ÖFA-Y)

24.12.2012 16:32:00 TSI

Editör: Wan Haber