Kıbrıs Rum Kesiminin havayolu olan Kıbrıs Havayolları (Cyprus Airways) yöneticileri, Ercan Havalimanı üzerinden seyahat eden Rum yolcularda artışından dolayı zarar gördüklerini iddia ederek önlem alınmasını talep etti.
Fileleftheros gazetesi, "Cyprus Airways" yönetiminin, ayrıntılı mektuplarla, devlet birimlerini konu hakkında bilgilendirdiğini ve bu konuda tedbir alınmasını istediğini de yazdı.
Habere göre "Cyprus Airways" Yönetim Kurulu Başkanı Stavros Stavru, genel kurulda yaptığı açıklamada Türk çıkarlı şirketlerin, "kullandıkları çeşitli oyunlarla", Güney Kıbrıs'taki yolculara ulaşmayı başardıklarını, bunun sonucunda bu yolculara, Ercan Havalimanı üzerinden farklı destinasyonlara yönelik alternatif seçenekler sunduklarını savundu.
Stavru, bu eğilimlerin, kontrolsüz bir şekilde gelişmesine müsaade edilmesi durumunda elverişsiz gelişmelerle karşı karşıya kalacakları uyarısında da bulundu.
Gazete Güney Kıbrıs'da ikamet eden Kıbrıslı Rumların, AB vatandaşları ve diğer yabancıların, sadece Türkiye seyahati için değil, Türkiye üzerinden olan başka yerler ve özellikle Avrupa için de Ercan Havalimanı'nı kullandıklarını yazdı.
Gazete Cyprus Airways'e yıllardır zarar veren bir başka olayın ise Türk ambargosu olduğunu, Türkiye'nin, Cyprus Airways'in, Türkiye üzerinden uçmasına izin vermediğini yineledi.
ŞİRKETİN KAPANMASININ ZARARI YILLIK 348 MİLYON EURO
Alithia gazetesi, "Cyprus Airways" Yönetim Kurulu Başkanı Stavros Stavru'nun genel kurulda yaptığı açıklamaya dayanarak Şirket'in kapanması durumunda, bunun zararının yıllık 348 milyon Euro olacağını yazdı.
Habere göre Stavru açıklamasında ayrıca Şirket'in kapanmasından doğacak zararın yanı sıra bunun işsizlik oranının artmasına da etkisinin olacağını belirtti.
(MG-İB-D)

30.01.2013 12:35:28 TSI

Editör: Wan Haber