DSİ Kütahya Şube Müdürü Adil Sabancı, Hisarcık ilçesinde yaptığı açıklamada ruhsatlı yer altı kuyusu olanların sayaç takma taahhüdünde bulunmalarını istedi.
10 metren fazla kuyular için ruhsat zorunluluğu olduğunu söyleyen Müdür Sabancı," Önceleri yer altı kuyularından 50 metreden çekilen su şimdi 250 metreden çekiliyor. Yani çok fazla çekim var. Fazla su çekimini önlemek amacıyla ruhsatlı yeraltı kuyu sularına sayaç takma zorunluluğu getirildi. Yer altı kuyusu sahiplerinin sayaç taktırmayı taahhüt ettiğini belirten bir dilekçe ile DSİ Şube Müdürlüğüne müracaat etmesi durumunda herhangi bir cezai işlemle karşılaşmayacak." dedi
Sabancı, Ruhsatlı yeraltı kuyusu sahiplerinin kesinlikle sayaç taktırması gerektiğini, aksi takdirde ruhsatlarının iptal edileceğini söyleyerek," Ruhsatlı kuyu sahipleri taahhütlerini versinler. Bundan için hiçbir masraf alınmayacak ve sayaç nedeniyle herhangi bir su faturası kesilmeyecek. Zaten taahhüdü geçince sayaç otomatik olarak kapanacak. Henüz sayaç takma aşamasına gelinmedi. Sayacı vatandaş kendisi alacak. Ruhsatsız kuyular tespit edildiğinde ise kuyu kapatılarak ve cezai işlem uygulanacak" diye konuştu.
(MU-EFE)

10.02.2013 19:16:48 TSI

Editör: Wan Haber