Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi resmi törenle karşıladı.

Erdoğan, Ruhani’yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nınana giriş kapısında karşıladı. Karşılama töreninde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ile Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da hazır bulundu.

Erdoğan ve Ruhani’nin tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.

Ruhani, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı, Türkçe, ‘merhaba asker’ diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Ruhani merdivenlerde, Türkiye ve İran bayrakları önünde el sıkışarak, gazetecilere poz verdi.

Erdoğan ve Ruhani, törenin ardından baş başa gerçekleştirecekleri görüşmeye geçti.

Editör: Wan Haber