Beko Basketbol Ligi'nde Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kendi evinde Hacaettepe Üniversitesi'ni mağlup etmenin sevincini yaşıyor.
Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Cem Akdağ, kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Zorlu bir mücadele olacağını biliyorduk. İlk yarı gerçekten çok iyi oynadık. Hem hızlı hücumlarda hem de ofansif olarak çok yüzdeli atışlar yaptık ve anormal bir fark ortaya çıktı. Ama bildiği gibi basketbolda bu tür farklar suni farklardır. İkinci yarı bunun kapanacağını biliyorduk ama oyuncularımız açıkçası biraz rehavete girdiler ve biraz düzen dışına çıkmak zorunda kaldık. Tabi bir maçta 20 ribaunt alan 18 sayı atan bir oyuncuya da daha fazla gayret et demekte pek doğru bir şey değil. Bu nedenle diğer oyuncularımızın katkılarını sağlamak için çaba gösterdik ama onlarda biraz heyecanlandı sanırım. Bu nedenle de bazı küçük hatalar yaptık. Ama sonuçta kazandığımız için çok mutluyuz. Zaten bizim için hedef maçlardan biri buydu. Açık bir farkla kazanmamızda bizim için son derece sevindirici" dedi.
Hacettepe Üniversitesi Başantrenörü Alp Bayramoğlu, galip gelen rakiplerini tebrik ederek, "Bu maç her iki takım için çok önemliydi. Biz maça çok tutuk başladık. Özellikle ilk iki periyotta çok düşük yüzdelerde kalmamız, savunmada yeterli direnci gösteremememiz bir anda 20-25 sayılık bir farka neden oldu.3 ve 4. periyotlarda bu farkı kapatalım diye çok uğraştık. Ama bu kazanmaya yetmedi. Sonuç olarak bu istatistikler ve yüzdelerle maç kazanmamız çok zor. Maçtaki yüzdeler bizim için gerçekten çok düşük. Yinede ikinci devrede sahaya iyi bir mücadele koyduk. Ama değerli bir maçı kaybettik" diye konuştu.
(HD-MFS-MFS-S)

19.12.2012 19:20:25 TSI

Editör: Wan Haber