Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'da antrenör Cem Akdağ, önemli eksikliklerle çıktıkları maçta rakibin iyi bir yüzde ile oynadığını belirterek mağlup olduklarını söyledi.
Beko Basketbol Ligi'nin 14. haftasında Aliağa Petkim'in evinde Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni konuk ettiği maçın bitimine saniyeler kala alınan mola tansiyonu yükseltti. Maçı 18 farkla önde götüren Aliağa Petkim'in antrenörü Burak Bıyıktay, maçın bitimine sadece 20 saniye kala mola istemesi ve salonda çalınan şarkı gerginliğe neden oldu. Sağduyusunu koruyan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor oyuncuları ve teknik heyet neler olduğunu anlamaya çalıştı. Maçın bitimine saniyeler kala istenen molaya bir anlam veremeyen konuk ekip basketçileri ve teknik heyeti büyük bir şok yaşadı.
İzmir Aliağa ilçesinde Enka Kapalı Spor Salonu'nda oynanan maçın ardından basın toplantısına katılan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Cem Akdağ rakiplerini tebrik ederek, "Son derece yüksek yüzdeyle özellikle üçlük attılar ve zaman zaman yakalamak durumunda olsak bile sonradan rakip aynı yüzdeyi yakalayınca bir daha Aliağa takımını yakalama ihtimalimiz kalmadı. Bizim ise en skor er oyuncumuzun sakatlığından dolayı, çok ciddi bir kimya problemi yaşadık. Takım kimyasında problem yaşadık. Önümüzde iki haftalık bir dinlenme süreci var. Daha doğrusu Efes Pilsen maçı var arkasından da bir hafta süresince bir dinlenme bölümümüz var" dedi.
Antrenör Akdağ maçın bitimine saniyeler kala ev sahibi takımın mola alması konusunda sorulan soruları cevaplamak istemediğini söyledi.
Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu Caner ise kazanmak için geldikleri maçta mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirterek, "Bir yükselişimiz vardı bu yükselişimizi devam ettirmek istiyorduk. Ama bu gün Aliağa iyi oynadı ve çok yüzdeli şut atılar. Biz de maçın içinde kalmaya çalıştık. Bir ara kafa kafaya getirdik maçı istediğimiz vakitte ama olmadı. Artık bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız" diye konuştu.
Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay da maç sonu değerlendirmesinde galibiyeti Aliağa taraftarlarına armağan ettiğini kaydederek, "Bugün gerçekten ekstra oynadık. Özellikle Orhan'ın ilk yarı performansı bize önemli bir katkı yaptı. Rakamlar zaten ortada, çok iyi bir istatistik tutturduk. Son saniyede aldığımız mola yanlış anlaşıldıysa rakip takımdan özür dilerim" şeklinde konuştu.
Maç sonu değerlendirmesinde Aliağa Petkim'den Melih Yıldız ise iyi bir takım oyunu çıkardıklarını anlatarak, "Bu gün ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Çok iyi mücadele ettik ve kazandık. Maç içinde fark biraz açılınca rehavete kapıldık, ancak yeniden toparlanarak gerçek kimliğimizi ortaya koyduk. Daha iyi yerlere gelmek istiyoruz. Banvit maçını da kazanmak istiyoruz" ifadesinde bulundu.
(HD-BÇ-S)

07.01.2013 12:06:23 TSI

Editör: Wan Haber