Çorlu Rotary Kulübü ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Tekirdağ Temsilciliği işbirliği ile Vali Şenol Engin İlkokulu'nda Deprem Bilinçlendirme Semineri düzenlendi.
Vali Şenol Engin İlkokulu Konferans Salonunda düzenlenen seminere Çorlu Rotay Kulübü Dönem Başkanı İrfan Ermeydan, Rotary yöneticileri, AKUT Tekirdağ Temsilcisi Murat Kılıç, Tekirdağ Gönüllüsü Seydi Acar, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.
Çorlu'da, Saray'da, Çerkezköy'de daha önce benzer eğitimler gerçekleştirdiklerini belirten AKUT Tekirdağ Temsilcisi Murat Kılıç: "Öğrencilerin deprem konusunda bilinçlenmeleri ve burada bizlerden aldıkları bilgileri ailelerine aktarmaları maksadıyla bu seminerleri düzenliyoruz. Sabah ve öğleden sonra olarak düzenlediğimiz seminerlere yüzlerce öğrenci ve öğretmen katılıyor. Öğrencilerin yoğun ilgisi, merak ettikleri konularla ilgili olarak yönelttikleri sorular ve semineri büyük bir dikkatle takip etmeleri bizleri fazlasıyla memnun ediyor" dedi.
AKUT Tekirdağ Temsilciliği ile irtibata geçerek ortaklaşa seminerler düzenlediklerini kaydeden Çorlu Rotary Kulübü Dönem Başkanı İrfan Ermeydan ise: "Kulübümüzün sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde çeşitli eğitim toplantıları ve seminerler tertipliyoruz. Bölgemizin deprem kuşağında yer alması nedeniyle deprem eğitimlerini de önemsiyoruz. Bu nedenle AKUT Tekirdağ Temsilcileri ile iş birliği içerisinde eğitimler düzenlenmesine karar verdik. Çalışmalarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz. Bu seminerler hem çocukların hem de ailelerinin bilinçlenmesi manasında önem taşıyor" diye konuştu.
(SŞ )

04.01.2013 17:13:07 TSI

Editör: Wan Haber