Romanya Müslüman Tatarları Derneği'nden bir heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, Romanya Müslüman Tatarları Derneği Başkanı ve Eski Milletvekili Celil Esergil, şu anda Romanya'da Milletvekili olan Ahmet Varol, Eski Milletvekili Ahmet Alaattin ile dernek üyeleri katıldı. Romanya Müslüman Tatarları Derneği Başkanı Celil Esergil, Eskişehir'e çok sık geldiklerini ve her gelişlerinde şehrin daha da güzelleştiğini ve değiştiğini belirterek, Romanya'nın Köstence şehri ile Eskişehir arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çaba göstereceklerini söyledi. Özellikle Tatar nüfusun yoğun olarak bulunduğu Köstence ve çevresinde Yılmaz Büyükerşen ismini herkesin bildiğini kaydeden Esergil, Köstence ile Eskişehir'in kardeş şehir olmalarını arzuladıklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Köstence'de yaşayan Tatar soydaşlarımızın iki şehir ve dolayısıyla iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacaklarına inanıyorum. Biz de Eskişehir olarak bu konuda elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız" dedi.
(KÇ-MŞ)

09.02.2013 18:08:10 TSI

Editör: Wan Haber