Romanya'nın Cluj Kenti Gilav Okulu’ndan gelen 10 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan heyet, Comenius Projesi kapsamında on günlük bir ziyaret için Van'a geldi. Van Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi'nin konuğu olarak Van'a gelen grup, Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına’yı makamında ziyaret etti. Van Milli Eğitim Müdürü Kına’yı makamında ziyaret eden grup, Van’ın eğitimi hakkında bilgiler aldı. Milli Eğitim Müdürü Kına, ziyaretten memnuniyet duyduklarını, her projenin eğitime ayrı bir katkı sağladığını, bu tür uluslar arası projelerinde kültürlerin kaynaşmasına, kültürel değişim ve etkileşim programlarının öğrenciler üzerinde olumlu etkilerinin olacağını belirtti.


Proje koordinatörü Süleyman Kasap ise; bu proje ile kültürel kaynaşma ve ortaöğretim eğitim sistemlerinin karşılaştırılabilmesini amaçladıklarını, Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin de Romanya'ya giderek Romen kültürünü tanıdıklarını anlattı.


Van ziyaretleri sırasında; ortak drama gösterisi yapıp, müfredatları karşılaştıracak, tarihi ve turistik yerleri gezecek ekip, eksik olduğu düşünülen Romence-Türkçe sözlük için Van'daki öğrenci arkadaşları ile birlikte çalışacakları belirtildi.

Editör: Wan Haber