İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, geçtiğimiz günlerde roman derneklerinin temsilcilerinden oluşan bir heyeti makamında ağırladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmeye İzmit Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Roman Kadın Kolları Başkanı Emine Döbek, Gültepe Romanlar Dernek Başkanı İsmail Şanlı, Çağdaş Romanlar Derneği Başkanı Yalçın İzbudak, Serdar Mahallesi Romanlar Dernek Başkanı Aslan Narçiçeği, Genç Roman Müzisyenler Derneği Başkanı Berk Kazak ve dernek üyeleri katıldı.
Ziyarette konuşan İzmit Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar Başkan Doğan'ın çalışmalarını çok takdir ettiklerini ifade ederek İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başarılı bir belediye başkanıdır. Bu iş gönül işidir ve siz bunu gönülden yapıyorsunuz. Sizi yakından izliyoruz. İzmit'e iz bırakacak hizmetler sundunuz. Gölkaypark, Kültür Tepesi, Cephanelik Spor Kompleksi ve birçok büyük proje bunun göstergesidir. Biz bu kadar çok çalışan ve halkı önemseyen Başkan Doğan'ın karşısında secim alacak rakip görmüyoruz" dedi.
8 Nisan'ın Dünya Romanlar Günü olduğunu hatırlatan İzmit Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar bu günü romanların yürüyüş yaptığı ve sanatçı getirdiği bir gün olarak kutlamak istemiyoruz. Daha farklı, daha faydalı şeyler yapılmalı diyerek konu hakkındaki görüşlerini Başkan Doğan ile paylaştılar.
İzmit Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar'ın ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çalışmalarını takdir eden dernek başkanlarına teşekkür eden Başkan Doğan " Bizler halka hizmeti hakka hizmet olarak gören bir siyasi anlayışın içinden geliyoruz. Başbakanımızın herkese eşit hizmet götürülmesi konusundaki duyarlılığı bu ülkede ve şehrimizde başka süreci başlattı. Roman kardeşlerimiz hep limon satacak, bohçacılık yapacak değil. Onlar da neden doktor, hemşire, polis, avukat hatta belediye başkanı olmasın. Bizler bunu imkansız olarak görmüyor, hatta bunu görmeyi çok istiyoruz. Bu nedenle çalışmalarımız artarak devam edecek. Romanların kariyer elde etmelerinin önündeki engeller erken evlilik ve çocukların okutulmaması. İlgili Bakanlığımızın çalışmaları bu konuda son derece önemli gelişmelere imza attı. Hükümetimizin büyük adımlar attığı bu konuda İzmit Belediyesi olarak her zaman elimizden geldiğince roman kardeşlerimize destek olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.
(MA-MA)

26.12.2012 11:27:21 TSI

Editör: Wan Haber