Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, ilçede Romanlar için açılan kursları ziyaret etti.
Çarşamba Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliği ile Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ın önerileri doğrultusunda Roman vatandaşlara iş bulmak amacıyla kurslar açıldı. Çarşamba'da daha önce Roman vatandaşlar için yaptırılan konutların bulunduğu alanda boş bir daire kursa dönüştürüldü ve kadınlar burada 'endüstriyel dikiş' öğrenmeye başladı.
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Milli Eğitim Müdür Vekili Talat Aktaş ve Halk Eğitim Merkezi yöneticileri kursu ziyaret ederek çalışmaları yerinde incelediler. Roman kadınlar, açılan kurstan duydukları memnuniyetlerini Kaymakam Caner Yıldız'a iletirken, kursun devam etmesini istediler. Yıldız da kurs gören Roman kadınların istihdamı ile ilgili de çalışmalar yapacağını belirtti.
Kaymakam Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çarşamba'da göreve başladığım süre içerisinde burada bulunan Roman vatandaşlarımız ile ilgileniyoruz. Bu konuda neler yapabileceğimize bakıyoruz. Bu noktada İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile çalışmalarımıza başladık ve bu dönemin başında kurslarımız açıldı. Kadınlarımıza yönelik endüstriyel dikiş, erkek Roman vatandaşlarımıza da sayacılık kursu açtık. Sonraki hedefimiz ise bu vatandaşlarımızı istihdam etmek olacak. Tabii burada temel sorunumuzu istihdam oluşturuyor. Bu konuda da çalışmalar yapacağız" dedi.
(EŞ-SLH-Y)

22.01.2013 18:16:04 TSI

Editör: Wan Haber