Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Edirne Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ve Fevzipaşa İlköğretim Okulu ile ortaklaşa yürüttüğü 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında açılan satranç ve badminton kursları son sürat devam ediyor.
Dezavantajlı çocukların okula olan ilgisini arttırmak, eğitime etkin katılımını sağlamak ve sosyalleşmesine yardımcı olmak amacıyla başlatılan 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında öğrenciler, hafta sonu satranç ve badminton kursu alıyor. Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin yanı sıra dezavantajlı olarak adlandırılabilecek okullarda da öğrenim gören öğrencilerin de aldığı kurs, 1 yılı geride bıraktı.
ŞALLI: 600 ROMAN VATANDAŞININ OKUMA-YAZMA ÖĞRENMESİNE OLANAK SAĞLADIK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, Edirne Halk Eğitim Merkezi ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını belirtti. Bugüne dek çok sayıda sosyal projeler gerçekleştirdiklerini ve yaklaşık 600 Roman vatandaşının okuma yazma öğrenmesine olanak sağladıklarını ifade eden Şallı, "Bugüne dek yetişkinlere yönelik ücretsiz bilgisayar temel kullanım kursu düzenledik. Okuma-yazma, masa tenisi, badminton, futbol ve voleybol çalışmaları gerçekleştirdik. Yaptığımız hiçbir çalışma da bugüne kadar devletin ekonomik anlamda gücünü kullanmadık. Yeterli desteği görmemiz durumda toplum için faydalı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Yakın zamanda Vali Hasan Duruer'in de desteği sayesinde müzik eğitim çalışmalarına başlayacaklarını da ifade eden Şallı, "İlahi gurubu kurma çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir. Yaptığımız çalışmalarda bizlere desteğini esirgemeyen valimiz Hasan Duruer'e, Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin Özcan'a, Edirne Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Recep Kozan'a, Okul Müdürümüz Arif Demirci'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(ORA)

12.01.2013 12:34:57 TSI

Editör: Wan Haber