İŞKUR Samsun İl Müdürlüğü ile Özel Gözde Kuaförlük Kursu'nun ortaklaşa düzenlediği 'Roman Vatandaşların Kuaförlük ve Güzellik Uzmanı Kursu'na katılan Roman vatandaşların eğitimleri tamamlandı.
Samsun'un Canik ilçesinde bulunan Yavuz Selim ve 200 Evler Mahallelerinde yaşayan Roman gençlerin meslek sahibi olmaları için İŞKUR'un desteğiyle yürütülen proje kapsamında kuaförlük ve güzellik uzmanlığı eğitimi alan yaklaşık 100 Roman gencin eğitimleri tamamlandı. Yaklaşık 5,5 ay Özel Gözde Kuaförlük Kursu'nda eğitim alan gençler, cilt bakımı, saç bakımı, saç kesimi ve boya gibi alanlarda eğitmenler tarafından ders aldı.
Roman gençlerini topluma kazandırmak için Türkiye İş Kurumu Samsun İl Müdürlüğü ile sürekli çalıştıklarını söyleyen Özel Gözde Kuaförlük Kursu Müdürü Nurşen Öztürk, "Gençlerimiz çok zeki ve çok çalışkan. Kısa sürede işi öğrendiler. Önümüzdeki hafta gençlerimiz sınav olacaklar. Sınav sonrası başarılı olanlar alacakları sertifikalarla daha rahat iş bulacaklardır. 832 saat süren eğitimler sonucunda bu gençlerimiz, bilgi ve beceri yeteneği ile geleceğine daha rahat bakacaktır" dedi.
Kuaförlük ve güzellik uzmanlığı kursuna katılan roman gençler ise bir meslek sahibi olacakları için mutlu olduklarını, kursu başarıyla tamamlayıp kendi mahallelerinde kuaför dükkanı ya da güzellik merkezi açmayı planladıklarını belirttiler.
(HAK-SLH-Y)

14.12.2012 15:44:15 TSI

Editör: Wan Haber