Etkinliğe HDP İl Başkanı Harun Okay, DBP İl Başkanı Musa İtah, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları, DÖKH Aktivistleri ve birçok vatandaş katıldı.

İlhan Siyahtaş

Rojova Devrimi'inin 2. yıldönümünü kutlamak için Sebze Halinden, eski Araştırma Hastanesi civarından, Hacıbekir mahallesinden ve Musa Anter Parkı'ndan toplanan yüzlerce vatandaş, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan eski Gümrük Müdürlüğü Binasının olduğu alanda buluştu.

HDP İl Başkanı Harun Okay ‘’Rojava halkının siyasi düşüncesini en fazla değiştiren örgütlü kılan ve özgürlük mücadelesine katılımını sağlayan kişinin Abdullah Öcalan’dır. Rojava devriminin onlarca yıla dayanan geçmişi var. Öcalan 20 yıl boyunca Rojava halkını, gençlerini, kadınlarını, çocuklarını derinden etkileyen bir aydınlanma çabasının sahibi olmuştur. Bugün Rojava devriminden bahsederken bu devrim bir yönüyle Kürt halk Önderi’nin bir eseridir. Rojava devrimi bugün Kürt halk Önderi’nin etkisi ve 14 Temmuz büyük ölüm orucunun yarattığı özgürlük ruhu ve Kürdistan devrimin tarzı ile ayakta kalmaktadır. 14 Temmuz zor koşullarda direnip başarmanın tarzını ve ruhunu yaratmıştır. Bugün Rojava halkı kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile 19 Temmuz devrim direnişi ile tekrardan 14 Temmuz Kürdistan ruhu pratikleştirmektedir. Bugün Rojava tüm saldırılara rağmen ayakta kalıyorsa bunun nedeni Kürdistan devriminin tarzına ve ruhuna sahip olduklarındadır. Halkımızın sahiplenişinin sevinciyle rojava devrimini selamlıyorum’’ dedi.

DBP Van İl Başkanı Musa İtah ‘’Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek bugüne geldiğini ve Rojava’da özgürlüğün kapılarının Kürt halk önderi Abdullah Öcalan tarafından 1979 yılında açıldı. Kürtlerin verilen mücadele ile adım adım özgürlüğe yürüyoruz. Rojava halkının yalnız değildir’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Rojava devriminin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi izlendikten sonra sanatçı Hemê Heci ve yerel sanatçılar sahne aldı. Kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü.

Editör: Wan Haber