Çanakkale'nin Çan ilçesinde, ''Eğitim Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon ve Eğitimler'' konulu seminerde insansı robotların gösterisi davetlileri şaşırttı.
Çan Meslek Yüksek Okulu Mekatronik Bölümü Topluluğu'nca düzenlenen seminerde, Entek Eğitim Teknolojileri Şirketler Topluluğu Proje Müdürü Özcan Demirsoy, eğitim teknolojileri hakkında bilgiler verdi. Demirsoy, insansı robotların yapabildiklerini uygulamalı olarak gösterdi. Demirsoy, otomasyonun eğitimdeki yeri ve beklentilerini anlattı. Robotların yetenekleri davetlileri hayretler içinde bıraktı.
MYO Pazarlama ve Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Topluluğu Başkan Yardımcısı Anıl Can Us, "Topluluk olarak yeni kurulduk. Kısa zamanda büyüdük. Maksadımız öğrenciler arasında diyalogun kurulması ve Çan'da yaşayan vatandaşlar ile okulumuz arasında bir köprü oluşturmaktır. Bunun yanı sıra önümüzdeki dönemde yapacak olduğumuz anket ve çalışmalar ile Çan'ın sosyo-ekonomik durumunu da inceleyeceğiz" dedi.
Çan MYO Müdürü Doç. Dr. Özcan Özen de yaptığı konuşmada, "Sabah bir seminer gerçekleştirdik. Öğleden sonra bu konferansta bir aradayız. Okulumuzdaki diğer öğrenci gruplarının önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri faaliyetleri göz önünde bulundurarak önümüzdeki dönem çarşamba günlerinin öğleden sonralarını sadece bu faaliyetler için ayırmamız gerekecek" dedi.
"Gelişmişlik-Az Gelişmişlik Ekseninde İnsan Hakları Pratikleri" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Hikmet Yavaş, insan haklarının günümüzde özellikle kentlere nasıl yansıdığını, bu haklara riayeti, karşılıklı olarak az gelişmiş ya da gelişmiş toplumlardaki haklara bakışı, bunun mevzuata yansımasını, anayasalarımızdaki hakların durumunu anlattı.
(GŞ-GD-MŞ)

13.12.2012 17:03:53 TSI

Editör: Wan Haber