-Gilbo Dış Ticaret Müdürü Mehmet Halit Calayır, eğitim alanında gelinen noktanın kendilerini bir hayli heyecanlandırdığını söyledi.
Robotik derslerin dünya genelinde giderek arttığını belirten Gilbo Dış Ticaret Müdürü Mehmet Halit, bu alandaki en ilginç uygulamanın İran'da gerçekleştirildiğini kaydetti. İran'da robotik ile ilgili bir organizasyonda derece alan erkek öğrencilerin askerlikten muaf edildiğini kaydeden Calayır, "Artık robotik dersini Türkiye'de de çocuklarımızın alması mümkün hale geldi. Robotik dersleri hem teknolojiye hakim bireylerin yetişmesine hem de araştırmacı zeki bir neslin yetişmesine olanak sağlıyor. Türkiye'de de artık bir çok eğitim kurumu, firmamızın geliştirdiği 'Robotlab' adlı Robotik Eğitimi'ni sistemine yerleştirmeye başladı. Koreli Robotis firmasıyla gerçekleştirdiğimiz partnerlik sonucu geliştirilen tamamen Türkçe olan 110 haftalık 'Robotik Eğitim Sistemi' bir çok okulda uygulanıyor" dedi.
'Robotik Eğitim Sistemi'nin direk Milli Eğitim'e sunulabilecek bir müfredata sahip olduğunun altını çizen Calayır, "Çocuk pedagojisine ve güvenliğine uygun, akademik özel bir kurul tarafından hazırlanmış bu sistem sayesinde robotik dersleri verebilmek mümkün. Bu uygulama şu anda Özel Büyük Şimşek Koleji ve Takev tarafından müfredata konmuş durumda. Konuyla ilgili ön yatırımı yapan Anafen Kolejleri, Coşkun Kolejleri ve Sanko Okulları 2013 yılında bu uygulamayı aynı şekilde müfredata yerleştirmeyi planlıyor. 2013 yılında sistemi eğitim sistemine kurmaya hazırlanan bir çok eğitim kurumu da bulunmakta. 2023 hedefleri doğrultusunda ilerleyen Türkiye için, 2013 Robotik konusunda atılmış önemli bir adımın yılı olacak gibi görünüyor" diye konuştu.
(AMT-SK-Y)

15.01.2013 14:22:36 TSI

Editör: Wan Haber