Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER) öncülüğünde yüzlerce YYÜ öğrencisi, Şırnak'ın Uludere ilçesi Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde 34 yurttaşın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla katledilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kampus içerisinden bulunan Merkez Yemekhane içinde biraraya gelen, "Unutursak kalbimiz kurusun" pankartı ve yaşamları yitiren yurttaşların isimlerinin yazılı olduğu pankartlar açan öğrenciler, "Katil Erdoğan" ve "Şehit namirin" sloganlarını attı. Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından öğrenciler adına konuşan Adnan Balıkçı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı F-16 savaş uçaklarının 34 sivil yurttaşı katlettiğini belirterek, "Bu vahşi olay bütün insanların yüreğini yakmıştır" dedi.

'Erdoğan parayla Roboski halkını susturmaya çalışıyor'

Öldürülen yurttaşların devlet tarafında "terörist" olarak gösterildiğini belirten Balıkçı, "Vicdanlı insanlar anladılar ki, kanunda kayıtsız, kanıtsız ve şartsız günü doğmadan tutuklama emirleri yağdırarak, cezaevlerini tıka basa dolduran ve katleden AKP hükümetidir. Kayıt ve kanıt olmasına rağmen Roboski katliamı çözülmemesi, anlaşılan katliamın yükü açığa çıkamayacak kadar ağır gelmesinden kaynaklıdır. Bu katliam Erdoğan'ın günlük çözüm çabalarına dikkat çekerek, Genelkurmay Başkanı'nı tebrik etmesi ve yaşamlarını yitirenlerin ailelerine susmaları karşılığında 123 bin TL teklif ederek, ucuz siyasetle kapatılmak isteniyor" dedi.

'Devlet görmezden gelse de biz unutmayacağız'

Kirli siyasetin Roboski halkının onurlu duruşuyla yıkıldığını belirten Balıkçı, "AKP zihniyeti taşıyan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı katliamın gerçek failleri olan askerleri görmeyerek, yönünü Roboski halkına çevirip, onlar hakkında soruşturma açması bir başka trajedidir" dedi. Balıkçı, devlet aygıtı Roboski'yi ne kadar görmezden gelirse gelsin kendilerinin asla unutmayacaklarını belirterek, olayın takipçisi olacaklarını dile getirdi. DİHA

Editör: Wan Haber