Meclis Başkanvekili Mehmet Sağlam başkanlığında toplanan Genel Kurul’da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, 58 general, amiralin tutuklu olduğunu belirterek, “TSK’nın yüzde 60’ı terörist olarak yargılanıyor. Kardeşim siz ne yaptınız TSK’ya soruyorum? Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3 K, 5 K’ya karşı kasım kasım kasılan Kasımpaşa kabadayısı bir Başbakan’a onun hükümetine devirmeye kalkıyor, ne haddinize, Obama’ya sırtını yaslayan bir başbakan bütün generalleri esas duruşa çeker böyle” derken, “Bugün Sayın Bakan’ın arkasında oturan rütbelilerin, üniformalıların yarın ne olacağı, hayatı garanti değildir” diye konuştu. Uludere’deki katliama değinen Kaplan, “Yürekli, şerefli bir asker arıyorum orduda. Roboski katliamının emrini hangi siyasi verdi, söz veriyoruz, Şırnaklılar olarak Uludereliler olarak komutanı da pilotu da affedeceğiz” sözü ise tartışma yarattı.

AKP VE CHP’DEN KAPLAN’A TEPKİ

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kaplan’ın ordu ile ilgili sözlerine tepki göstererek, “Bu kürsü dokunulmazlığıyla sahipseniz bu Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyüklüğünü ve o demokrasinin yüceliğini gösterir” ifadelerini kullandı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Kaplan’ın maksadını aştığını savunarak, “Bu ülkede 12 Mart’ta, 12 Eylül’de bu ordu bize işkence yaptı, bizi hapse attı, bizim tırnaklarımızı söktü, bütün bunlar doğru, CHP’yi kapattı fakat bugün kin güdemeyiz, devletlerin yaşamında kin olmaz, oh olsun İlker Başbuğ’a denmez” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


'28 ARALIK'TA ROBOSKİ'DEYİZ!'

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, Roboskî katliamının yıldönümünde Roboskî’de olunacaklarını ve katliamcılardan hesap sorulacaklarını duyurdu.
Yapılan orta açıklamada,“Tüm bunlar bir yana, başta öldürülen gençlerin aileleri olmak üzere, bugüne kadar köye gitmek isteyen, sorumluların ortaya çıkmasını talep eden demokratik kurum ve kuruluşlar baskı ve zor yolu ile engellenmeye çalışıldı. Bununla da kalmadı, katliam AKP ve Genelkurmay Başkanlığı’nca ‘savaş zayiatı’ olarak değerlendirildi” denildi.
Açıklamada, katliamın yıl dönümü olan 28 Aralık’ta Roboskî köylüleriyle birlikte olacağı belirtildi. (ANKARA)


SORUŞTURMADA DİLEKÇE SKANDALI!

ROBOSKÎ katliamı soruşturması için avukatların taleplerini içeren dilekçenin kayıp olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili Radikal gazetesinin haberine göre, katliamda hayatını kaybeden ailelerin avukatları 8 Haziran’da Diyarbakır Savcılığı’na başvurarak, “kısıtlama kararının kaldırılması ve dosyanın bir örneğinin” kendilerine verilmesi ve “soruşturmada bugüne kadar yapılan işlemler konusunda bilgi talebini” içeren iki ayrı dilekçe verdi.  Yanıt almayan avukatların yaptığı başvuru dilekçe bilgilerinin yer almadığı sonucuna ulaştılar. Avukatlar, soruşturma dosyasında kaybolan dilekçelerini, 12 Aralık’ta tekrar verdi.evrensel

Editör: Wan Haber