Katliamdan kurtulan Roboskili Servet Encü’nün de aralarında bulunduğu 4 Roboskili "Pasaport Kanunu'na muhalefet" gerekçesiyle 8 bin TL ceza aldı.

Habertürk'ten Ahmet Yukuş'un haberine göre, daha önce Kuzey Irak'a katırlar ile gece giden Roboski ve Gülyazı köylüleri bombalama olayından sonra sınırı gün ışığında geçmeye başladı. Güvenlik güçleri 15-20 katırla Haftanin’e geçen köylülerin kaçakçılık yapmaya devam ettiği haberlerinin gazete ve televizyonlarda yer alması üzerine harekete geçti.

Gülyazı Jandarma Komutanlığı, sınırda kaçakçılık yaptığı belirtilen ve Roboski Katliamı'ndan sağ kurtulan Servet Encü ile yakınları İdris Encü, Şeymus Encü ve Haydar Örek’i karakola çağırdı. Şahıslar hakkında yasal işlem yapan jandarma “5682 Pasaport Kanunu’na muhalefet” suçundan 2’şer bin TL para cezası verdi. Cezanın kabahat yeri olarak ise 34 yurttaşın katledildiği 15 No’lu sınır taşı gösterildi. Jandarmanın ceza kestiği köylülerden Servet Encü cezaya tepki gösterdi. Yaptıkları işin kaçakçılık olmadığını, sınır ticareti olduğunu belirten Encü “Dedelerimizden bu yana bölgede jandarmanın bilgisi dahilinde ticaret yapılıyordu. 34 kişi öldükten sonra bir süre ticaret durdu. Ancak ekmek paramızı kazanmak için büyük risk alıp gidiyoruz. Bizim yaptığımız ticarettir, 100 kişi dahi ölse bu devam edecektir. Jandarmanın kestiği cezayı verecek gücümüz yok. Cezayı ancak ticaret yapıp kazanarak ödeyebiliriz” dedi.soL

Editör: Wan Haber